De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Sony introduceert full-hd en waterdichte Xperia ZR

Redactie
14 mei 2013, 7:51
2 min leestijd
Sony introduceert full-hd en waterdichte Xperia ZR
sonyxperiazrfront

Sony introduceert de nieuwe Xperia ZR, een waterdichte smartphone met een full-hd-scherm en 13 megapixelcamera. Het toestel kan tot 30 minuten 1,5 meter onder water worden gehouden en heeft de mogelijkheid om in die periode met een speciale waterdichte cameraknop foto’s en video’s te schieten. De Xperia ZR is naast waterdicht ook stofdicht.

De Xperia ZR is het kleinere broertje van de Xperia Z, het huidige topmodel van Sony met een 5 inch scherm. De nieuwe smartphone van Sony heeft een kleiner 4.6 inch-scherm met een full-hd-resolutie, rappe Qualcomm Snapdragon S4 Pro 1.5GHz quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen en krasbestendig glas. Daarnaast ondersteunt de Xperia ZR het nieuwe 4G-netwerk, draait het toestel op Android 4.1 (Jelly Bean) en is de accu van 2300 mAh verwijderbaar.

Lees verder na de advertentie.

sonyxperiazr

OptiContrast

De Xperia ZR is ook voorzien van Sony’s OptiContrast-paneel waardoor volgens het Japanse bedrijf reflecties van de zon worden verminderd, de kleur zwart ook écht zwart is en aanrakingen beter worden geregistreerd.

De smartphone weegt 138 gram en beschikt ook over Sony’s handige batterijbesparende energiemodus, de officiële Walkman-app en PlayStation Certified-erkenning. Dit betekent dat je geselecteerde PlayStation-games op de Xperia ZR kunt spelen.

Sony Xperia ZR: prijs en beschikbaarheid

“De Xperia ZR verlegt de grenzen van de manier waarop en hoe consumenten hun smartphone kunnen gebruiken. Door de combinatie van Sony`s leidende cameratechnologie met het hoogste niveau van waterdicht mis je nooit meer een moment,“ aldus Gelise Bouma, Marketing Manager Sony Mobile Nederland. “Sony`s leidende technologie, media-applicaties en makkelijke one-touch-connectiviteit met het grootste aanbod NFC-accessoires ooit zorgt voor een unieke smartphone ervaring die mensen mogen verwachten van Sony.“

De Xperia ZR, die in vier kleuren (zwart, wit, roze en mint) beschikbaar komt, is vanaf juli beschikbaar. Een adviesprijs is nog niet bekend, maar de verwachting is dat het toestel een goedkopere adviesprijs dan de Xperia Z (629 euro, maar op dit moment al voor veel minder verkrijgbaar) krijgt.

https://www.youtube.com/watch?v=nDuYUlHc1r4
Heeft dit artikel je geholpen?
Sony Xperia ZR
Sony Xperia ZR

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu