De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Sony introduceert Google TV: interactieve mediaspeler met Android

Redactie
22 augustus 2012, 15:03
2 min leestijd
Sony introduceert Google TV: interactieve mediaspeler met Android

Sony heeft vandaag officieel de Google TV mediaspeler aangekondigd, waarvan de verkoop vanaf medio augustus in Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Nederland start. Google TV draait op Android 2.3 (Gingerbread) en brengt Android en het internet naar de televisie met een speciale box en afstandbediening. Zo kun je onder andere een geoptimaliseerde versies van de Google Play Store, Chrome en YouTube op je televisie bekijken, alleen het Nederlandse aanbod is nog minimaal. Google en Sony beloven dat dit de komende tijd wordt uitgebreid.

De mediaspeler (typenummer NSZ-GS7) verbindt met de HDMI-kabel van je setupbox en leest automatisch de instellingen van je televisie-provider. Hierdoor kun je gemakkelijk switchen tussen televisie en Google TV, waarbij Google en Sony melden dat Google TV met alle setupboxen werkt. Via een tweede HDMI-kabel wordt Google TV met de televisie verbonden, waarbij Google TV heel handig als een overlay wordt ingeschakeld zodra je deze via de afstandsbediening activeert. Hierdoor kun je televisie blijven kijken en heb je aan de onderkant van het scherm de Google TV-balk.

Lees verder na de advertentie.

De afstandsbediening is mogelijk het meest interessante aan Google TV. Deze afstandsbediening bestaat uit een volledig lichtgevend QWERTY-toetsenbord, touchpad en standaard controleknoppen voor je televisie, zoals volume harder of zachter en volgend of vorig kanaal. Met de touchpad kun je zoomen, scrollen en gewoon browsen. De afstandsbedienings werkt via Bluetooth en is universeel, waardoor je ook tegelijkertijd de televisie en setupbox kunt besturen. Het is door de ingebouwde motion control zelfs mogelijk om met de afstandsbediening te gamen. Daarnaast heeft Google TV ook nog ruimte voor twee externe USB-apparaten en verbind je de mediaspeler via Wi-Fi of met een ethernetkabel.

Chrome, de standaard browser op Google TV, ondersteunt flash. Hierdoor kun je streams van RTL Gemist of Uitzendinggemist te bekijken. Laatstgenoemde heeft bijvoorbeeld nog geen voor Google TV geoptimaliseerde app. Met Google TV wordt het ook mogelijk om Androidgames te spelen, content van je desktop te streamen (met bijvoorbeeld Plex) of gewoon een YouTube-playlist op je televisie af te spelen. Een leuke bijkomstigheid van Sony is hun speciale Sony Media Remote-app voor Android of iOS. Met de app kun je Google TV via je smartphone besturen en spraakgestuurd zoeken.

Google TV heeft een adviesprijs van 200 euro en is vanaf deze week te koop.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu