‘Sony introduceert nieuw vlaggenschip met werktitel ‘Sirius’ tijdens CES’

Gijs Ettes
6 januari 2014, 8:07
1 min leestijd
‘Sony introduceert nieuw vlaggenschip met werktitel ‘Sirius’ tijdens CES’
CES 2014 Sirius Sony

In 2013 bracht Sony twee toptoestellen uit in de vorm van de Xperia Z en de Xperia Z1. Ook dit jaar zal de elektronicafabrikant waarschijnlijk met twee vlaggenschepen op de proppen komen, waarvan het toestel met de werktitel ‘Sirius’ de eerste is. De Sony Sirius wordt naar verluidt tijdens de CES, die duurt van 7 tot en met 10 januari, onthult. Het tweede toestel met codenaam ‘Canopus’ zal waarschijnlijk later dit jaar, in mei, voor het eerst aan het grote publiek worden getoond.

Hoewel er nog geen verwachte specificaties van de Canopus bekend zijn, wordt er over de hardware van de Sirius al flink gespeculeerd. Sony’s aankomende smartphone is mogelijk voorzien van een 5,2 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels en een quadcore-processor (Qualcomm Snapdragon 805). De Snapdragon 805-chipset heeft een maximale kloksnelheid van 2,5GHz. Verder is de verwachting dat de Sony Sirius beschikt over 3GB aan werkgeheugen, een 20,7-megapixel-camera en een flinke accu met een capaciteit van 3500 mAh. Net als de toptoestellen van andere fabrikanten zal de Sony-telefoon waarschijnlijk op Android 4.4.2 (KitKat) draaien.

Lees verder na de advertentie.

→ De Sony Sirius verschijnt naar verwachting als de Xperia Z2. Lees er meer over op de Sony Xperia Z2 toestelpagina.

De CES 2014 staat naar verwachting in het teken van 4K-televisies en mogelijk een aantal nieuwe (gebogen) smartphones van fabrikanten als LG en Samsung. Daarnaast verwachten we de aankondiging van nieuwe smartwatches waaronder de opvolger van de Galaxy Gear.

Op de beursvloer zullen ook negen autofabrikanten aanwezig zijn, waaronder Audi, Toyota en Ford, die hun laatste snufjes op het gebied van infotainment en connectiviteit tonen. Momenteel kun je bij auto’s van Ford de boordcomputer bedienen met spraakcommando’s en inkomende sms’jes laten voorlezen.

Lees meer over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z2
Sony Xperia Z2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu