Sony introduceert Xperia P en Xperia U

Redactie
26 februari 2012, 21:48
2 min leestijd
Sony introduceert Xperia P en Xperia U
Sony introduceert Xperia P en Xperia U

Sony heeft op MWC de Xperia P en de Xperia U aangekondigd. Beide smartphones behoren tot dezelfde familie als de eerder geïntroduceerde Sony Xperia S, alleen deze zijn allebei iets kleiner. De Xperia P heeft een 4 inch scherm met een resolutie van 960×540, de Xperia U is voorzien van een 3.5 inch scherm met een resolutie van 854×480. Beide toestellen zijn voorzien van Android 2.3 Gingerbread, maar deze zullen uiteindelijk een upgrade naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich ontvangen. Ook is de bekende notificatiebalk van de Xperia S terug te vinden op de nieuwe Sony-telefoons.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia P

De Xperia P heeft een 4 inch scherm met een qHD-resolutie van 960×540. Het scherm maakt gebruik van zogenaamde ‘WhiteMagic’ technologie waardoor deze ook in zonlicht te lezen. moet zijn. Aan boord is een 1 GHz dualcore-processor met 1 GB RAM werkgeheugen. Met de 8 megapixel camera kan 1080p Full HD-video worden opgenomen.

Sony-Xperia-P-S-U

De Sony Xperia P is uitgevoerd in een aluminium unibody design en is tevens voorzien van HDMI en DNLA. Ook NFC ontbreekt niet. Ook is er een speciale SmartDock voor de Xperia P uitgebracht waardoor je een toetsenbord en een muis op de telefoon kunt aansluiten. De adviesprijs van de Sony Xperia P is 449 euro. In het tweede kwartaal moet deze op de markt komen in de kleuren zwart, zilver en rood.

Sony Xperia U

De Xperia U is een midrange-telefoon met een 3.5 inch scherm en een resolutie van 854×480. Aan boord is een 1 GHz dualcore-processor met 512 MB RAM werkgeheugen. Het toestel is uitgerust met een 5 megapixel camera waarmee HD-video in 720p geschoten kan worden. Voor de muziekweergave wordt gebruik gemaakt van xLoud.

Het toestel zal in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt komen voor een adviesprijs van 259 euro. Deze zal worden uitgebracht in de kleuren zwart en wit. De onderkant van de telefoon is aan te passen in de kleuren zwart, wit, geel en roze.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu