De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Sony komt met speciale cameralens voor smartphones en tablets’

Gijs Ettes
13 augustus 2013, 11:17
1 min leestijd
‘Sony komt met speciale cameralens voor smartphones en tablets’
lens g

Geruchtensite  Sony Alpha Rumours beweert foto’s te hebben van de zogeheten Lens G van Sony. Dit wordt een opzet-cameralens die je aan een smartphone of tablet kunt bevestigen, waardoor hij in principe verandert in een volwaardige digitale camera met analoge lens.

Op een van de maandag uitgelekte foto’s is er een zogeheten Lens G aan de nog onaangekondigde Sony Xperia Honami bevestigd. De speciale cameralens voor smartphones zou een eigen sd-ingang, sensor, processor en wifi-/nfc-verbinding krijgen.

Lees verder na de advertentie.

sony honami

Je bevestigt hem simpelweg via een magneet aan een smartphone of tablet, waarna je via dat apparaat de speciale cameralens kunt bedienen. De opzet-cameralens voor smartphones werkt met Androids én iPhones overigens.

Twee versie van cameralens voor smartphones Lens G

Er zouden twee versies van de Lens G komen, eentje met een 20,2-megapixel-sensor en eentje met een 18-megapixel-sensor en 10x optische zoom. Meer details zijn nog niet uitgelekt of bekendgemaakt.

Samsung heeft in juni ook al een smartphone uitgebracht met optische lens. Deze Samsung Galaxy S4 Zoom bevat een optische zoom van 10x. De xenon-flitser zorgt er daarnaast voor dat je ook in het donker goede foto`s kan schieten. Bij de Zoom is de cameralens echter niet van de smartphone los te koppelen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu