‘Sony komt mogelijk met Xperia Z met Snapdragon 800’

Gijs Ettes
24 juni 2013, 10:45
1 min leestijd
‘Sony komt mogelijk met Xperia Z met Snapdragon 800’
Sony Xperia Z

Sony zou met een snellere en energiezuinigere variant van de Xperia Z komen. Dit meldt een journalist van de vaak betrouwbare site Mobile-Review althans op zijn Twitter-profiel.

In de tweet geeft Eldar Murtazin aan dat de vernieuwde versie van de Xperia Z sneller is dan zijn voorganger. Enkele tweets later geeft hij ook aan dat het prototypemodel gebruikmaakt van hetzelfde scherm als de HTC One, maar dat hij niet denkt dat dit erg goede scherm ook in het commerciële model zal zitten. In de huidige Xperia zit nog een Snapdragon S4.

Lees verder na de advertentie.

Hiermee zou Sony zich aansluiten bij verschillende andere fabrikanten. LG zou bijvoorbeeld met een Optimus G2 met Snapdragon 800 komen en Samsung komt met een Snapdragon 800-versie van de Galaxy S4.

Het is eveneens goed mogelijk dat Sony alleen testen uitvoert met het prototype en de Snapdragon 800 introduceert in de nog niet aangekondigde Xperia Z Ultra, een telefoon met 6,44 inch-scherm waar ook al langere tijd geruchten over rondgaan.

Qualcomm Snapdragon 800

Qualcomm kondigde de Snapdragon 800 begin dit jaar aan. De processor is met zijn maximale kloksnelheid van 2.3GHz vooral een snellere en energiezuinigere variant van de Snapdragon 600, die onder andere in de Samsung Galaxy S4 en HTC One is te vinden. De grafische processor die in de Snapdragon 800 zit, de Adreno 330, is eveneens nieuw.

Via: Xperia Blog

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z
Sony Xperia Z

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu