Sony kondigt Walkman Z mediaspeler met Android 2.3 aan

Sony kondigt Walkman Z mediaspeler met Android 2.3 aanOp IFA werd al een prototype van een Sony mediaspeler gespot draaiend op Android, maar nu heeft de electronicagigant het apparaat dan officieel aangekondigd. De Sony Walkman Z heeft een 4.3 inch scherm met een resolutie van 800×40 en draait op Android 2.3 Gingerbread. Het apparaat zal beschikbaar worden met 16 GB, 32 GB en 64 GB intern geheugen en moet de concurrentie aangaan met de iPod Touch en de Samsung Galaxy mediaspelers.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Sony heeft ervoor gekozen om geen camera aan te brengen op de PMP (Portable Media Player), waarmee ze de nadruk legt op het afspelen van media. Het geheel wordt aangedreven door een 1 GHz dual-core processor van NVIDIA, heeft 512 MB intern geheugen en is krachtig genoeg om 1080p video af te spelen met een bitrate van 10 Mbps. De Walkman Z heeft uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden met onder meer Wi-Fi, DNLA, Bluetooth en micro-HDMI. Ook is het mogelijk om FM-radio op het apparaat te ontvangen.

Op 10 december moet de Sony Walkman Z te koop zijn in Japan. De 16 GB, 32 GB en 64 GB versies kosten respectievelijk ¥28,000, ¥33,000 en ¥43,000 wat neerkomt op 266, 314 en 409 euro. Of en wanneer de PMP van Sony in Europa te koop zal zijn is nog niet bekend.

Sony kondigt Walkman Z mediaspeler met Android 2.3 aan

Bron: Sony

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.