‘Sony’s volgende smartphone schrapt koptelefoonaansluiting’

Thomas Haenen
22 januari 2018, 9:33
1 min leestijd
‘Sony’s volgende smartphone schrapt koptelefoonaansluiting’

Na Apple, Huawei en HTC schrapt mogelijk ook Sony de koptelefoonaansluiting. Dat suggereren uitgelekte documenten van een Amerikaanse keuringsinstantie.

Lees verder na de advertentie.

Sony koptelefoonaansluiting ontbreekt

Sony’s volgende smartphone heeft alleen een usb-c-aansluiting, zo blijkt uit documenten van de FCC. De Amerikaanse keuringsinstantie heeft bestanden online gezet over een toestel met de codenaam ‘PY7-21831A’. Een bijgevoegde schets biedt een vage eerste blik op de smartphone, waarbij vooral de ontbrekende koptelefoonaansluiting opvalt.

Sony koptelefoonaansluiting

Dat betekent dat de usb-c-poort onderop zowel voor audio als opladen gebruikt wordt. De afbeelding suggereert zelfs dat Sony een dongle meelevert waarmee beide tegelijk gedaan kan worden. Daarmee lijkt het Japanse bedrijf zich te willen onderscheiden van bedrijven als Apple en HTC. Die leveren slechts een gewone koptelefoondongle mee, waardoor je nog altijd niet tegelijk kunt opladen en bedraad naar muziek luisteren.

Het zou Sony’s eerste smartphone zonder koptelefoonaansluiting zijn. In het afgelopen jaar schrapten verschillende andere fabrikanten al de aansluiting op hun populairste toestellen. Zo moeten de Huawei Mate 10 Pro en HTC U11 Plus het beide zonder ruimte voor koptelefoons doen.

Groot en randloos scherm

Volgens de documenten is het toestel 152,8 millimeter hoog, en 72,4 millimeter breed. Het scherm zou 5,7 inch groot zijn. Overige specificaties van de smartphone ontbreken nog, al suggereert het diagram een scherm dat doorloopt in de zijkant.

Sony kondigde onlangs al de Xperia XA2 en XA2 Ultra aan, die beide een randloos scherm hebben. Beide zijn midrange-smartphones, met een adviesprijs van ommenabij de 400 euro. Volgens bronnen onthult Sony eind februari ook nog een vlaggenschip met krachtigere hardware, de Xperia XZ Pro of Xperia XZ2. Overige specificaties zijn nog onbekend, al verwachten velen onder andere een scherm met 4K-resolutie en een dubbele camera achterop.

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: XperiaBlog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu