Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Sony werkt aan compactere Xperia Z4 Tablet’

Gijs Ettes
12 november 2014, 17:02
2 min leestijd
‘Sony werkt aan compactere Xperia Z4 Tablet’

Sony is druk met een nieuwe line-up Xperia-toestellen. Naar verluidt brengt het bedrijf naast de Xperia Z4 en Z4 Compact ook een compactere Xperia Z4 Tablet uit.

Lees verder na de advertentie.

‘Xperia Z4 Tablet krijgt QHD-scherm’

Xperia Z4 Tablet

Het apparaat zou voorzien zijn van een 10,1 inch-scherm met een hogere schermresolutie van 2560 bij 1440 pixels. Zijn voorganger, de Xperia Z2 Tablet, heeft dezelfde schermgrootte, maar dan met een 1080p-resolutie. De Xperia Z3 Tablet is nooit verschenen, wel de compactere Xperia Z3 Tablet Compact. De schermranden van de nieuwe Sony-tablet zouden verder een stuk dunner zijn dan nu het geval. Daarom is het goed mogelijk dat de behuizing van de Xperia Z4 Tablet een slag kleiner wordt.

De specs van de tablet komen waarschijnlijk overeen met die van de Xperia Z4. Dat betekent dat het toestel beschikt over een Snapdragon 810-chip (2,8GHz-octacore-processor), 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan uitbreidbare opslagruimte. Ook zijn er twee camera’s aan boord met naar verwachting 13 en 8 megapixels. Tot slot wordt verwacht dat de nieuwe tablet wederom stof- en waterbestendig is.

Meer over de Xperia Z4, Compact en Ultra

Xperia Z4 Tablet

Ook over de andere Xperia-toestellen is nieuwe informatie gelekt. Zo zou de Xperia Z4 draadloos opladen ondersteunen en voorzien zijn van IP68-certificering, wat hem stof- en waterbestendig maakt. De klepjes om de poorten af te dekken zijn ditmaal niet meer aanwezig, maar dit zou geen gevolgen voor de waterbestendigheid hebben.

Naast de Xperia Z4 en Xperia Z4 Tablet is Sony naar verluidt ook van plan om de Xperia Z4 Compact en Z4 Ultra te lanceren. Eerstgenoemde heeft – afgezien van het 4,6 inch-scherm (1080p) – nagenoeg dezelfde specs als zijn grote broer, terwijl de Ultra zou zijn voorzien van een 6,4 inch-scherm met een QHD- of 4K-resolutie. Overige specs en een Europese releasedatum zijn momenteel nog niet bekend.

Het laatste nieuws over Sony

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z4 Tablet
Sony Xperia Z4 Tablet

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu