Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Persrenders van midrange-smartphones Sony verschijnen online’

Wouter Nijsen
5 januari 2018, 11:40
2 min leestijd
‘Persrenders van midrange-smartphones Sony verschijnen online’

Sony presenteert binnenkort een drietal nieuwe midrange smartphones. Het zou gaan om de Sony Xperia XA2, XA2 Ultra en L2. De officiële persrenders zijn alvast gelekt.

Lees verder na de advertentie.

Sony’s midrange-smartphones gelekt

De beelden zijn gepubliceerd door smartphonelekker Evan Blass op website VentureBeat. Te zien is dat de Sony Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra en Xperia L2 over hetzelfde design beschikken als dat we van het bedrijf gewend zijn. Kenmerkend zijn de dikke bezels rond het scherm en de langwerpige behuizing. Wel nieuw is dat de vingerafdrukscanner niet in de homeknop aan de zijkant is verwerkt, maar aan de achterkant zit.

De drie toestellen worden waarschijnlijk tijdens het Mobile World Congress (26 februari – 1 maart 2018) door Sony aangekondigd. Wanneer de release plaatsvindt en wat de smartphones gaan kosten, is nog onduidelijk. De meeste specificaties zijn al wel bekend.

Xperia XA2 en Xperia XA2 Ultra

De opvolgers van de Xperia XA1 en Xperia XA1 Ultra beschikken over een Snapdragon 630-chip van Qualcomm. De XA2 heeft een 5,2 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De XA2 Ultra heeft een groter 6 inch-display met dezelfde resolutie. Het grotere toestel heeft ook 4GB RAM en 64GB aan opslagruimte, terwijl de kleinere XA2 het doet met 3GB RAM en 32GB aan opslagruimte.

Zowel de Xperia XA2 als Xperia XA2 Ultra hebben een verbeterde 21 megapixel-camera aan de achterkant. Opvallend is dat aan de voorkant van de XA2 Ultra een dubbele 15 megapixel-selfiecamera zou zitten, waarmee het ook mogelijk moet zijn om 4K-video te schieten. De normale XA1 maakt selfies met de 7 megapixel-frontcamera.

Goedkopere Sony Xperia L2

Van de Sony Xperia L2, de opvolger van de goedkope Xperia L1, is minder bekend. Blass schrijft dat de telefoon is voorzien van een 5,2 inch-hd-scherm (1280 bij 720 pixels) en een vingerafdrukscanner aan de achterkant. Mogelijk draait de L2 nog op het oudere Android Nougat, terwijl de Xperia XA2 en XA2 Ultra wel direct van Android Oreo zijn voorzien.

Tip: schrijf je in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app, zodat je als eerste weet wanneer de Sony-toestellen verschijnen.

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia L2
Sony Xperia L2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu