De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gerucht: Sony lanceert maar twee nieuwe smartphones in 2016

Redactie
17 december 2015, 13:11
1 min leestijd
Gerucht: Sony lanceert maar twee nieuwe smartphones in 2016

Sony gaat in 2016 waarschijnlijk minder nieuwe smartphones op de markt brengen dan in dit jaar. Reden hiervoor is dat het bedrijf de verkoopcijfers van zijn mobiele divisie steeds verder ziet teruglopen.

Lees verder na de advertentie.

Sony Mobile 2016

Dat zegt Digitimes op basis van bronnen uit de smartphonewereld. Behalve een afname  van het aantal smartphones is het ook mogelijk dat het R&D-centrum in Taiwan zal sluiten. Sony liet zelf in 2014 al doorschemeren  van plan te zijn minder modellen te ontwerpen en te lanceren, aangezien de verkoopcijfers van Sony-toestellen bleven dalen.

sony mobile 2016

Begin 2015 wezen verkoopcijfers erop dat het weer  beter ging met de mobiele divisie van Sony. De fabrikant bracht dit jaar onder meer de Xperia Z3+ en drie modellen in de Z5-serie uit. Ook kondigde het bedrijf enkele midrange en budgetmodellen aan. Blijkbaar hebben die toestellen niet het gewenste resultaat gebracht, waardoor er nu weer wordt gesneden in het smartphoneportfolio.

Op de  Nederlandse smartphonemarkt heeft Sony een aandeel van 4,4 procent.  Behalve smartphones produceert het bedrijf  ook beeldsensoren voor andere merken en consumentenelektronica zoals televisies en de PlayStation.

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: Digitimes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z5
Sony Xperia Z5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu