Sony Mobile-topman: verkoop mobiele divisie niet aan de orde
Redactie

Sony gaat zijn mobiele divisie niet verkopen, zo meldt  Hiroki Totoki, hoofd van Sony Mobile. Er gaan al langer geruchten over een eventuele verkoop.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Totoki deed zijn uitspraken tegenover de Franse klant Le Monde. Twee weken geleden zei een andere topman van Sony dat het bedrijf markten zou kunnen verlaten, waaronder de markt voor mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets.

De electronicatakken van Sony hebben het al langer zwaar, hoewel in het vierde kwartaal van 2014 de smartphonetak van het Japanse bedrijf een opleving meemaakte. Sony behaalde plotseling een hogere omzet en winst door de onverwachts goed presenterende mobiele divisie.

‘Speculaties over Sony Mobile niet waar’

“In de eerste weken van februari werd er door sommigen nog gespeculeerd over de verkoop van Sony Mobile. Maar die geruchten zijn niet waar”, zo zegt Totoki. Het aangeboden assortiment van Sony blijft wel een discussiepunt, waarbij Totoki zegt dat hun aanbod te divers is en dat zij zich moeten focussen op de belangrijkste smartphones en tablets.

Tijdens het Mobile World Congress heeft Sony de nieuwe Xperia Z4 Tablet en Xperia M4 Aqua geïntroduceerd. In onze Xperia M4 Aqua preview lees je onze eerste indrukken van deze twee toestellen.

Een Sony-smartphone kopen?

Op dit moment zijn de Sony Xperia Z3 en Sony Xperia Z3 Compact twee uitstekende telefoons die veelal gratis te verkrijgen zijn bij een abonnement. Hieronder vind je de beste aanbiedingen.

Xperia Z3

Xperia Z3 Compact

Laatste nieuws over Sony

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.