Sony Mobile-topman: verkoop mobiele divisie niet aan de orde

Redactie
3 maart 2015, 9:25
1 min leestijd
Sony Mobile-topman: verkoop mobiele divisie niet aan de orde

Sony gaat zijn mobiele divisie niet verkopen, zo meldt  Hiroki Totoki, hoofd van Sony Mobile. Er gaan al langer geruchten over een eventuele verkoop.

Totoki deed zijn uitspraken tegenover de Franse klant Le Monde. Twee weken geleden zei een andere topman van Sony dat het bedrijf markten zou kunnen verlaten, waaronder de markt voor mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets.

De electronicatakken van Sony hebben het al langer zwaar, hoewel in het vierde kwartaal van 2014 de smartphonetak van het Japanse bedrijf een opleving meemaakte. Sony behaalde plotseling een hogere omzet en winst door de onverwachts goed presenterende mobiele divisie.

‘Speculaties over Sony Mobile niet waar’

“In de eerste weken van februari werd er door sommigen nog gespeculeerd over de verkoop van Sony Mobile. Maar die geruchten zijn niet waar”, zo zegt Totoki. Het aangeboden assortiment van Sony blijft wel een discussiepunt, waarbij Totoki zegt dat hun aanbod te divers is en dat zij zich moeten focussen op de belangrijkste smartphones en tablets.

Tijdens het Mobile World Congress heeft Sony de nieuwe Xperia Z4 Tablet en Xperia M4 Aqua geïntroduceerd. In onze Xperia M4 Aqua preview lees je onze eerste indrukken van deze twee toestellen.

Een Sony-smartphone kopen?

Op dit moment zijn de Sony Xperia Z3 en Sony Xperia Z3 Compact twee uitstekende telefoons die veelal gratis te verkrijgen zijn bij een abonnement. Hieronder vind je de beste aanbiedingen.

Xperia Z3

Sony Xperia Z3
Sony Xperia Z3
8,0
Welke Sony Xperia Z3 wil je?
Wij hebben momenteel geen Sony Xperia Z3 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Xperia Z3 Compact

Sony Xperia Z3 Compact
Sony Xperia Z3 Compact
8,0
Welke Sony Xperia Z3 Compact wil je?
Wij hebben momenteel geen Sony Xperia Z3 Compact aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste nieuws over Sony

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's