Sony koopt Ericsson uit, Sony Ericsson ten einde

Redactie
27 oktober 2011, 11:19
1 min leestijd
Sony koopt Ericsson uit, Sony Ericsson ten einde
Sony neemt Sony Ericsson over

Sony koopt Ericsson uit en wordt de volledige eigenaar van de joint venture Sony Ericsson. Tot voor nu waren beide bedrijven voor de helft eigenaar maar de samenwerking bleek al langere tijd niet meer zijn vruchten af te werpen. Sony betaalt 1,05 miljard euro aan Ericsson voor haar aandeel. Hiermee komt een einde aan de joint venture die in 2001 werd opgezet.

Met de overname van Ericsson wil Sony zich nog beter te profileren op het gebied van smartphones. Met de 1,05 miljard euro voor Ericsson krijgt het Japanse bedrijf onder meer diverse patenten en licenties in handen op smartphonegebied. Aangezien het merendeel van de Sony Ericsson telefoons voorzien zijn van Android is het ook noodzakelijk om deze in huis te hebben omdat Sony anders het gevaar loopt om te worden aangeklaagd.

Lees verder na de advertentie.

Sony wil met de aankoop bereiken dat producten sneller gelanceerd kunnen worden en dat de smartphonedivisie beter samenwerkt met de andere takken van Sony. Zo zijn nu al de Sony merken PlayStation en Bravia gekoppeld aan de telefoons van Sony Ericsson. Zo werd onlangs bekend dat Sony jaren geleden al een ‘PlayStation-telefoon‘ wilde uitbrengen, maar dat Ericsson hier op tegen was. In de toekomst zullen de telefoons van Sony alleen de naam Sony dragen.

Momenteel heeft Sony Ericsson zo’n 7.500 werknemers in dienst. Sony en Ericsson hebben allebei de aankoop al goedgekeurd. Naar verwachting zal de overname begin volgend jaar daadwerkelijk plaatsvinden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu