Sony presenteert Xperia T2 Ultra: middenklasse phablet met 4G

Sony Xperia T2 UltraNaast de Xperia E1 heeft Sony vandaag ook de Xperia T2 Ultra onthuld: een gunstig geprijsde middenklasser met een groot 6 inch-scherm en 4G-ondersteuning. Het toestel is met 399 euro aanzienlijk duurder dan de Xperia E1, maar daarvoor krijg je ook betere specificaties. Zo heeft de T2 Ultra een 1,4GHz-quadcore-processor aan boord en 1GB aan werkgeheugen. Het display van de smartphone beschikt over een 720p-resolutie voorzien van Sony’s Mobile BRAVIA Engine 2, die zorgt voor een beter contrast en een (op papier althans) betere kijkervaring.

Verder vinden aan boord van dit Sony toestel twee camera’s met 13 en 1,1 megapixel (frontcamera), een flinke 3000 mAh-accu die garant staat voor een beltijd van 14 uur en 8GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen. Ondanks zijn grote afmeting is het toestel met 7,6 millimeter bijzonder dun. Daarnaast is het gewicht van 173 gram vrij laag voor een phablet. Volgens Sony past de Xperia T2 Ultra daardoor eenvoudig in je broekzak. De adviesprijs van de T2 Ultra is 399 euro en de telefoon verschijnt nog dit voorjaar.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Xperia T2 Ultra video

In de video hieronder krijg je een indruk van het design en de mogelijkheden van dit nieuwe Sony-toestel. Lees er meer over op de Xperia T2 Ultra-toestelpagina.

Het laatste nieuws over Sony

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.