De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Sony onthult PlayStation Suite framework voor Android

Redactie
27 januari 2011, 11:48
1 min leestijd
playstation-suite

Sony gaat een framework met de naam ‘PlayStation Suite‘ uitbrengen voor Android. Dit houdt in dat verschillende Android-telefoons straks PlayStation-spellen kunnen spelen. Natuurlijk is gamen een stuk makkelijker met een gamepad – zoals met de PlayStation-telefoon – maar Sony belooft dat spellen ook te spelen zijn met touchscreen-knoppen.

Eerst gaat Sony een emulator uitbrengen, waarmee gebruikers PlayStation Portable-titels van Sony kunnen draaien. Later dit jaar komt zelfs een speciale App Store van Sony met daarin nog meer spellen, bijvoorbeeld van consoles als de PS1 en PS2.

Gisteren verscheen een preview van de PlayStation-telefoon op Engadget. De PlayStation-telefoon, die waarschijnlijk de Xperia Play gaat heten, kreeg een positieve beoordeling. Hieronder de conclusie van de preview op Engadget:

Lees verder na de advertentie.

Well, having touched the actual gamepad on an Xperia Play, we’d be lying if we say we’re not further tempted by it. That said, there are still many questions left unanswered: how will the games be billed and delivered? How much will they cost? And most importantly, how much will the phone itself cost?

De PlayStation-telefoon krijgt een 1 GHz Snapdragon MSM8255-processor, net als de HTC Desire HD. Daarnaast heeft het toestel een vier inch LCD-beeldscherm met een resolutie van 854 bij 480 pixels. De telefoon heeft 512 MB RAM, 512 MB intern opslaggeheugen en er is plek voor een MicroSD-kaart.

De telefoon wordt waarschijnlijk in februari aangekondigd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Naar verwachting ligt de telefoon nog voor de zomer in de winkel.

Via: Engadget

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu