‘Sony gaat 1000 werknemers smartphonedivisie ontslaan’

Redactie
28 januari 2015, 10:48
1 min leestijd
‘Sony gaat 1000 werknemers smartphonedivisie ontslaan’

Sony gaat 1000 werknemers van de smartphonedivisie ontslaan. De elektronicadivisie van het Japanse bedrijf verkeert al langer in zwaar weer.

Lees verder na de advertentie.

Er gaan al langer geruchten over problemen met de smartphonedivisie van Sony. Het bedrijf verkoopt weinig smartphones, en lijdt met de divisie flink verlies.

Eerder zou Sony overwegen de smartphonedivisie te verkopen, maar nu gaat het gerucht dat Sony 100 werknemers binnen deze divisie wil ontslaan.

Sony ontslagronde aanstaande

Sony ontslagronde

De vermeende verkoop van de smartphonedivisie en Sony ontslagronde zijn geen goed nieuws voor het bedrijf. De ontslagen zouden met name vallen in Europa en China, waardoor veel pr- en martketingmedewerkers worden getroffen. Volgens de Nikkei Business Daily  is de Sony ontslagronde deel van een grotere reorganisatie bij het Japanse bedrijf, waardoor 5000 mensen hun baan binnen de smartphonedivisie verliezen.

De reorganisatie wordt naar verluidt verspreid over een jaar. In maart van 2016 zou Sony klaar zijn met alle ontslagen.  Eerder meldde het bedrijf al dat  het in 2015 minder smartphones gaat uitbrengen, en zich gaat focussen op een hogere winstmarge per toestel. Dit betekent indirect ook dat er minder mensen binnen de smartphonedivisie nodig zijn.

Sony heeft nog niet op het gerucht gereageerd.

Laatste nieuws over Sony

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu