De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Android M nu uit te proberen op diverse Sony Xperia-toestellen

Gijs Ettes
22 juni 2015, 17:10
1 min leestijd
Android M nu uit te proberen op diverse Sony Xperia-toestellen

Heb je een toestel dat onderdeel uitmaakt van Sony‘s Open Device-programma, dan kun je nu software binaries downloaden om een Android Marshmallow AOSP rom te maken die je op je toestel kunt flashen.

Lees verder na de advertentie.

Android M voor toestellen in Sony’s Open Device-programma

Sony brengt regelmatig binaries en broncodes uit om de community te helpen om eigen roms te ontwikkelen en apps te testen. Sinds vandaag is het mogelijk om de Android M developers preview op je Sony-toestel uit te proberen, mits je smartphone of tablet onderdeel uitmaakt van Sony’s Open Device-programma. Ook moet het toestel voorzien zijn van een unlocked bootloader.

Is dat het geval, dan kun je  op deze pagina  terecht voor de benodigde instructies en hier de binaries downloaden die je nodig hebt voor de rom. Vervolgens  kun je laatstgenoemde op je toestel flashen. Sony geeft overigens  aan dat de software bedoeld is voor testdoeleinden en niet voor dagelijks gebruik. Zo werken onder meer het modem en de camera niet, waardoor je niet gebruik kunt maken van een mobiele internetverbinding en geen foto’s kunt maken.

Android M op de Xperia Z3 Compact

In onderstaande video is een Sony Xperia Z3 Compact te zien die op de Android M developers preview draait. Ook de Xperia Z3, Xperia Z3 Tablet Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z1, Xperia Z1 Compact, Xperia Z Ultra, Xperia E3, Xperia M2, Xperia T2 Ultra en Xperia T3 worden ondersteund. Meer over de nieuwe versie lees je in onze uitgebreide Android M review.

Het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia T2 Ultra
Sony Xperia T2 Ultra

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu