Sony presenteert nieuwe Xperia-smartphones en -tablet op IFA 2012

Redactie
29 augustus 2012, 16:50
2 min leestijd
Sony IFA 2012

Sony heeft op de elektronicabeurs IFA 2012 in Berlijn drie nieuwe Xperia-smartphones en een nieuwe Xperia-tablet gepresenteerd. De drie nieuwe Android-smartphones zijn de Xperia T, Xperia V en Xperia J. De Xperia T wordt het nieuwe vlaggenschip van Sony en heeft een 4.6 inch HD Reality-scherm met de Mobile Bravia Engine, een 1.5Ghz dualcore-processor en een 13 megapixelcamera en draait op Android 4.0.4. Ook fijn: de smartphone is PlayStation Certified en wordt de komende weken wereldwijd beschikbaar in de kleuren zwart, zilver en wit. Het toestel wordt zelfs door James Bond in de aankomende film Skyfall gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

De Xperia V, het nieuwe midrange-model, beschikt over dezelfde processor als de Xperia T, maar heeft wel een kleiner 4.3 HD touchscreen met Mobile Bravia Engine 2. Zowel de Xperia T als V krijgen ondersteuning voor NFC, waarmee je tussen toestellen direct content uit kunt wisselen of transacties via PayPal kunt voltooien. Ook de Xperia V is PlayStation Certified en werkt op Android 4.0.4. Het toestel komt aan het einde van dit jaar op de markt in de kleuren zwart, roze en wit. Sony belooft tevens dat beide toestellen naar Jelly Bean worden geüpdatet.

De laatste smartphone, de Xperia J, is een klein budgettoestel met een 1Ghz processor, 512MB RAM-geheugen, 4 inch touchscreen met een resolutie van 854 bij 480 pixels en een 5 megapixelcamera. De Xperia J wordt aan het einde van het jaar uitgebracht in de kleuren zwart, goud, wit en roze.

Sony Xperia Tablet S

De nieuwe Android-tablets van Sony dragen voortaan ook de merknaam Xperia en de opvolger van de Tablet S is de Xperia Tablet S. De tablet heeft ook eenzelfde design als de Sony Tablet S, waardoor het lijkt alsof je een omgevouwen tijdschrift vasthoudt. Je kunt ook een speciale keyboard-cover (99,99 dollar) aanschaffen waardoor je gemakkelijk kunt typen (net zoals de Microsoft Surface). De tablet krijgt een NVIDIA Tegra 3-chip, Android 4.0 en maximaal 64GB aan opslagruimte. Het 9.4 inch touchscreen heeft een resolutie van 1280 bij 800 pixels en krijgt zijn energie van een flinke batterij van 6000 mAh.

Een interessante nieuwe feature is de guest mode, waardoor de gebruiker verschillende profielen aan kunt maken. Elk profiel beschikt over zijn eigen apps en instellen. Dit is bijvoorbeeld erg handig bij gezinnen of als je de tablet een keer aan iemand wilt uitlenen.

Sony belooft tevens dat de tablet wordt geüpdatet naar Jelly Bean. De Xperia Tablet S is beschikbaar vanaf september en Sony accepteert al pre-orders. De goedkoopste 16GB-versie met Wi-Fi heeft een prijskaartje van 399 euro. Het 3G-model kost 529 euro.

Zodra er meer informatie over de producten bekend is, wordt dit bericht geüpdatet.

Bovenste foto: The Verge

Heeft dit artikel je geholpen?
Sony Xperia J
Sony Xperia J

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu