De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Sony presenteert twee nieuwe Android-tablets

Wouter Nijsen
26 april 2011, 11:04
2 min leestijd
Sony presenteert twee nieuwe Android-tablets
Sony S1_Sony S2_Android

Steeds meer fabrikanten betreden de Android-tablet markt. Gezien de nog steeds groeiende populariteit van Android-tablets is dat niet zo vreemd. De nieuwste speler op deze groeimarkt is het Japanse Sony dat twee nieuwe tablets presenteert. De twee Sony Android-tablets, de S1 en de S2, draaien allebei op Android Honeycomb hebben een NVIDIA Tegra 2 processor en zullen later dit jaar op de markt komen.

Volgens Sony zijn beide Android-tablets gericht op entertainment, web-browsing, email, video’s bekijken, gamen en boeken lezen. Eigenlijk dus hetzelfde wat de concurrentie met hun tablets voor ogen hebben.

Lees verder na de advertentie.

De Sony S1 is een tablet met een 9,4″ scherm en een zogenaamd “off-center of gravity design” waardoor je het tablet makkelijker en comfortabeler zou kunnen vasthouden. Waarschijnlijk doelt Sony hiermee op het gegeven dat de behuizing van de S1 aan de onderkant aanmerkelijk dunner is dan aan de bovenkant. Hierdoor is de S1 ook gemakkelijk te gebruiken wanneer je deze op een vlakke ondergrond legt. Over de specificaties is nog niet meer bekend dan dat de S1 ondersteuning biedt voor Wifi en 3G/4G.

Sony S1_android_1

Het tweede Android-tablet van Sony is de S2 en is een zogenaamd dual-screen tablet. Sony maakt voor dit tablet gebruik van twee 5,5″ touchscreens. Dichtgeklapt is er weinig bijzonders aan de S2 te zien, maar wanneer je het tablet openklapt zie je de twee boven elkaar gemonteerde 5,5″ touchscreens. Een soort gelijk principe was eerder te zien bij de Kyocera Echo. Het is nog niet duidelijk of de twee afzonderlijke schermen zich alleen als 1 groot scherm gedragen of dat er ook speciale, of aangepaste, apps aanwezig zijn zodat de schermen afzonderlijk te gebruiken zijn. Te denken valt hierbij bijvoorbeeld aan een aangepaste email-applicatie waarbij je in het bovenste scherm de lijst met berichten kunt zien en in het onderste scherm een leesvenster. Helaas ontbreken ook van de Sony S2 op dit moment de verder details. De enige info die Sony op dit moment vrijgeeft is dat ook de S2 op Android Honeycomb draait en Wifi/3G/4G aan boord heeft.

Sony S2_Android_1

Het is opmerkelijk dat Sony en niet Sony Ericsson met deze Android-tablets op de markt komt. Of ziet het concern een tablet meer als onderdeel van de computer-devisie (Sony) dan van de telefoon-devisie (Sony Ericsson). Beide tablets zullen aan het einde van dit jaar op de markt komen. een exacte datum is helaas niet bekendgemaakt en ook de verkoopprijs is nog onbekend. Gaat Sony goede zaken doen met hun nieuwe Android-tablets, of stappen ze te laat aan boord nu bijvoorbeeld Samsung, Motorola, HTC en LG hun zwaardere tablet-wapens al in de strijd gegooid hebben.

Via: Persbericht

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu