Sony presenteert Xperia S met 720p-scherm en 12 megapixel camera #CES2012

Redactie
10 januari 2012, 11:39
1 min leestijd
Sony presenteert Xperia S met 720p-scherm en 12 megapixel camera #CES2012
Sony presenteert Xperia S met 720p-scherm en 12 megapixel camera #CES2012

Tijdens haar grote presentatie op CES heeft Sony de Xperia S gepresenteerd. Het toestel heeft een 4.3 inch scherm met een resolutie van 1.280×720 pixels. Aan boord is een 1.5 GHz dual-core processor en aan de achterkant is een 12 megapixel camera geplaatst. De Xperia S zal in maart worden uitgebracht met Android 2.3 Gingerbread aan boord, maar in het tweede kwartaal van dit jaar zal de telefoon Android 4.0 Ice Cream Sandwich ontvangen.

Het is het eerste toestel dat is aangekondigd door Sony nadat bekend is geworden dat ze de joint venture Sony Ericsson heeft overgenomen. De Xperia S moet deel uit gaan maken van de Xperia NXT serie, een reeks van telefoons die zich onderscheidt door een nieuw design.

Lees verder na de advertentie.

De Xperia weegt 144 gram en is 10.6 mm dik. Het 4.3 inch scherm wordt aangedreven door de Sony Bravia Engina. De 12 megapixel camera aan de achterkant is voorzien van een Exmor R-sensor. Verbinding met internet maken kan via Wi-Fi b/g/n of het snelle HSDPA. GPS en Bluetooth zijn ook aanwezig. De batterij heeft een vermogen van 1.750 mAh. Via HDMI kan het toestel ook op een HD-televisie worden aangesloten. Je kan ook content streamen via DNLA.

De Sony Xperia S is ook PlayStation Certified zodat ook PlayStation-games op de telefoon gespeeld kunnen worden. Sony introduceert ook zogenaamde Xperia SmartTags die kunnen samenwerken met de NFC-chip in de telefoon. Zo kun je bijvoorbeeld een tag kopen voor 9,90 euro die automatisch het geluid uitzet of Bluetooth activeert. De adviesprijs van de Xperia S is 499 euro.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia S
Sony Xperia S

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu