De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Sony helpt klanten gemakkelijker custom roms te installeren

Redactie
4 mei 2015, 13:25
1 min leestijd
Sony helpt klanten gemakkelijker custom roms te installeren

Sony maakt het voor sommige Android-toestellen gemakkelijker om alternatieve software  te installeren, zoals CyanogenMod of Firefox OS.

Lees verder na de advertentie.

Dat ontdekte FXP, die opmerkte dat de officiële flash-tool van Sony voortaan de mogelijkheid biedt om een andere bootloader te installeren die direct opstarten naar de recovery ondersteunt. Via de recovery kunnen gebruikers alternatieve software installeren. Voorheen was het ook al mogelijk om in de recovery op te starten, maar dit vergde enkele ingewikkelde stappen die voor de algemene gebruiker met interesse in custom roms soms wat afschrikwekkend waren.

Dit is de nieuwe Sony recovery-optie

De nieuwe bootloader biedt toegang tot fastboot, waarmee de gebruiker een recovery kan flashen, zoals TRWP. Met zo’n recovery kan vervolgens alternatieve software worden geïnstalleerd.  De nieuwe recovery-optie is toegevoegd als onderdeel van het Open Devices-initiatief, waarbij Sony samenwerkt om het Android Open Source Project – en daarmee custom roms – beter te ondersteunen.

flashsony

De enige toestellen waarvoor op dit moment nieuwe bootloaders beschikbaar zijn, zijn de Xperia E3, Xperia M2, Xperia T3  en  Xperia T2 Ultra. Deze toestellen beschikken allen over een chip met een Cortex A7-architectuur.

Een uitgebreidere uitleg is te lezen in het tutorial-artikel van FXP.

Laatste nieuws over Sony

Bron: FXP
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu