Sony rolt Android 4.1.2-update uit voor Xperia S
Gijs Ettes

nexusae0_sony-xperia-sSony Xperia S-bezitters hebben er lang op moeten wachten, maar de update naar Android 4.1.2 wordt eindelijk uitgerold. Dit gebeurt wel gefaseerd, dus het is nog niet bekend wanneer de update op Nederlandse Xperia S-toestellen is te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De Franse tak van Sony maakte het begin van de uitrol bekend via zijn Twitter-account. Sony heeft eerder al beloofd dat de uitrol van Android 4.1.2 voor Xperia S-toestellen in mei plaats zou vinden, en de komst van de update was al veel langer bekend.

De Xperia S draait momenteel nog op Android 4.0.4. Een update naar Android 4.1.2 brengt verschillende verbeteringen met zich mee. Zo is het de eerste Android-versie die zoekdienst Google Now heeft en zijn er een flink aantal bugfixes doorgevoerd.

Sony’s Xperia S verscheen begin 2012 en draaide toen nog Android 2.3. De telefoon heeft dualcore-processor die op 1.5GHz draait en 1GB aan intern geheugen. Het 4,3 inch-scherm heeft een resolutie van 1280×720 pixels.