Sony rolt Lollipop uit voor de Xperia Z1, Z1 Compact en Z Ultra
Redactie

Sony heeft de uitrol van Lollipop voor zijn Xperia Z-toestellen voortgezet, waarbij de update nu wordt verspreid naar de Xperia Z1, Xperia Z1 Compact en Xperia Z Ultra.

Al eerder kondigde Sony aan dat de Xperia Z1, het originele model binnen de Xperia-lijn, de update naar Lollipop zou krijgen. En dat is fijn voor een toestel dat toch alweer enkele jaren oud is. Met Lollipop worden verschillende vernieuwingen gebracht, zoals een platter design, witte notificaties op het lockscreen en verbeterde beveiliging middels encryptie en slimme vergrendelingsmethoden.

Xperia Z1 Lollipop-update

Niet alleen het Material Design  wordt door Sony met de update doorgevoerd, ook de mogelijkheid om met je smartphone tussen gebruikersaccounts te wisselen is een optie die Lollipop brengt.  Daarnaast benadrukt Sony de mogelijkheid om apps naar de sd-kaart te verplaatsen. Als laatste is ook het snelle-instellingenpaneel grotendeels gelijk gebleven aan de variant die voorkomt in Nexus-toestellen, wat een fijne keuze van het Japanse bedrijf is.

Lollipop voor Xperia in beeld

Xperia Z3 kopen?

De Sony Xperia Z3 is veelal gratis te krijgen bij een abonnement. Check ook onze prijsvergelijker voor alle aanbiedingen voor een Xperia Z3 met abonnement.

Laatste nieuws over Sony

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.