Sony S1 Android-tablet gaat Tablet S heten en is in september beschikbaar

Redactie
24 augustus 2011, 12:15
1 min leestijd
Sony S1 Android-tablet gaat Tablet S heten en is in september beschikbaar
Sony S1 Android-tablet gaat Tablet S heten en is in september beschikbaar

Een tijdje geleden kondigde Sony de S1 en de S2 aan, haar eerste twee tablets, maar nu is meer informatie naar buiten gekomen over de S1. De tablet met een 9.4 inch scherm en een resolutie van 1.280×768 zal in de eerste twee weken van september op de markt komen en gaat de Sony Tablet S heten. Het apparaat zal voorzien zijn van Android 3.1 en zal in de toekomst een upgrade krijgen naar het nog uit te komen Android Ice Cream Sandwich. De Tablet S is ook voorzien van een PlayStation Certified Gaming certificaat, en zal dus de boeken ingaan als de eerste ‘PlayStation-tablet’.

Het meest opvallende aan de Sony Tablet S is dat het apparaat van boven dikker is dan beneden. Aan de bovenkant zit onder meer een 5 megapixel camera aan de achterkant verwerkt en een 3 megapixel camera aan de voorkant. Het 9.4 inch scherm maakt gebruikt van TruBlack technologie dat zoals de naam als zegt voor een verbeterde kleurweergave moet zorgen zonder glans. Een van de unieke eigenschappen van het apparaat is het gemak waarmee je thuis andere apparaten kunt bedienen. Zo kun je media delen via DNLA of met behulp van de ingebouwde IR-blaster je televisie bedienen.

Lees verder na de advertentie.

Het is nog niet duidelijk hoeveel de Sony Tablet S officieel gaat kosten, maar volgens de geruchten ligt de adviesprijs rond de 599 dollar. Normaliter betekent dit dat de prijs in euro’s ongeveer gelijk zal zijn, maar dat is koffiedik kijken. Verwacht wordt dat hier binnenkort meer bekend over zal worden, net als de S2 tablet van Sony met twee schermen.

Bron: Engadget

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu