Sony S2 Android-tablet gaat Tablet P heten en meer specificaties bekend

Redactie
27 augustus 2011, 18:11
1 min leestijd
Sony S2 Android-tablet gaat Tablet P heten en meer specificaties bekend

Eerder deze week werd al bekend dat de Sony S1 tablet de Sony Tablet S gaat heten, en nu is duidelijk geworden dat de S2 in de winkels komt te liggen als de Sony Tablet P. Deze tablet met twee 5.5 inch schermen weegt slechts 370 gram, en waarschijnlijk staat de letter P voor Portable (draagbaar). Net als de Sony Tablet S zal de P een NVIDA Tegra 2 dual-core processor aan boord hebben en draaien op Android 3.2 Honeycomb. Beide tablets zouden volgende maand al te koop zijn.

Naast de naam Sony Tablet P zijn meer details bekend geworden over de dual-screen tablet. Deze Tablet P gaat 370 gram wegen, 512 MB aan werkgeheugen aan boord hebben en zijn uitgerust met 4 GB aan intern geheugen. Dit zal desgewenst uit te breiden zijn met een MicroSD-kaart, een 2 GB MicroSD-kaart zal worden meegeleverd. Ook is Wi-Fi aan boord en komt er een versie die geschikt is voor 4G LTE zoals dit door de Amerikaanse provider AT&T wordt aangeboden.

Lees verder na de advertentie.

Beide tablets zullen een NVIDIA Tegra 2 dual-core processor aan boord hebben geklokt op 1 GHz. Ook is een 0.3 megapixel camera aan de voorkant geplaatst om mee te videobellen. Beide tablets draaien op Android 3.2 Honeycomb dat licht door Sony is aangepast. Wanneer de Sony tablets in de winkels zullen liggen is nog niet helemaal bekend, maar volgens de verwachting zullen ze in september al te koop zijn in de Verenigde Staten. Of de tablets dan ook meteen naar Nederland toe komen is nog niet duidelijk.

Bron: Engadget

Categorie: Fabrikanten
Spotlights: Sony, Tablet

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's