De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Sony Sirius en Castor onthulling niet tijdens CES, maar MWC’ – update

Gijs Ettes
8 januari 2014, 8:12
2 min leestijd
‘Sony Sirius en Castor onthulling niet tijdens CES, maar MWC’ – update
Xperia Z1 Compact Sony Sirius

De onthulling van de twee nieuwe Android-toestellen van Sony met de werktitels Sirius en Castor wordt verwacht tijdens het Mobile World Congress eind februari. Eerder gingen geruchten dat Sony de Sirius, de nieuwe smartphone van de Japanse fabrikant, tijdens de CES zou presenteren. De Sirius is een smartphone die de uitstekende Sony Xperia Z1 moet opvolgen. De Castor is een tablet met gelijkwaardige specificaties en wifi- of 4G-ondersteuning en lijkt gericht op het hogere segment in de tabletmarkt.

Over de specificaties van de Sony Sirius wordt overigens flink gespeculeerd. Het toestel heeft mogelijk een 5,2 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels en een quadcore-processor (Qualcomm Snapdragon 805). De Snapdragon 805-chipset heeft een maximale kloksnelheid van 2,5GHz. Echter gaan ook geruchten dat de telefoon ‘slechts’ zal beschikken over een Qualcomm Snapdragon 800-SoC. Naar verwachting is de Sirius verder voorzien van 3GB aan werkgeheugen, een 20,7-megapixel-camera en een flinke accu met een capaciteit van 3500 mAh.

Lees verder na de advertentie.

→ De Sony Sirius verschijnt naar verwachting als de Xperia Z2. Lees er meer over op de Sony Xperia Z2 toestelpagina.

Op de CES heeft Sony niettemin al van zich doen spreken. Zo presenteerde het bedrijf onder andere de Xperia Z1 Compact en de SmartBand. Eerstgenoemde is een kleinere en lichtere versie van de Xperia Z1, maar met grotendeels dezelfde goede specificaties. De SmartBand is een slimme polsband waarmee je allerhande (fysieke) activiteiten kunt registreren en visualiseren met behulp van de Lifelog-app van Sony. Handig is dat de SmartBand niet alleen registreert, maar ook gebruikt kan worden als afstandsbediening voor je muziek-app. Daarnaast trilt de de polsband als er nieuwe meldingen binnenkomen.

Sony heeft daarnaast streamingdienst PlayStation Now aangekondigd, waarmee het mogelijk is om nieuwe en oude PlayStation-games op verschillende consoles, tablets en smartphones af te spelen. Lees er hier meer over.

Lees meer over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z2
Sony Xperia Z2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu