Sony SmartBand 2 aangekondigd: slimme polsband met hartslagmeter

Wouter Nijsen
20 augustus 2015, 13:09
1 min leestijd
Sony SmartBand 2 aangekondigd: slimme polsband met hartslagmeter

Sony heeft vandaag de SmartBand 2 onthuld. De opvolger van de eerste SmartBand  wordt gekoppeld met een smartphone,  houdt verschillende activiteiten bij en beschikt over een hartslagmeter.

Lees verder na de advertentie.

Dit is de Sony SmartBand 2

Sony SmartBand 2

De SmartBand 2 werd eerder dit jaar al per ongeluk door Sony gelekt, en is vandaag officieel aangekondigd. De SmartBand 2 werkt met elke smartphone met  Android 4.4 (KitKat) of hoger  en is in staat om je activiteiten bij te houden  en  notificaties door te geven. De wearable heeft geen scherm, maar maakt gebruikt van trillingen en led-lampjes voor inkomende  meldingen. Zo ontvang je bijvoorbeeld een korte trilling wanneer je wordt gebeld of een bericht of e-mail hebt ontvangen.

De Sony SmartBand 2 heeft  verschillende sensoren om je activiteiten te volgen, maar beschikt ditmaal over een hartslagmeter. Dit was bij de originele SmartBand niet het geval. Het apparaatje houdt automatisch je hartslag bij en weet wanneer je wandelt, hardloopt of sport.  Met de slaapdetectie kun je  je informatie opvragen over je nachtrust en  word je op het juiste moment gewekt.

Meer over de SmartBand 2

Daarnaast  is de Sony SmartBand 2  IP68-gecertificeerd en hierdoor waterdicht. De batterij gaat op een volle lading zo`n twee dagen mee en kan binnen een uur volledig worden opgeladen. De SmartBand 2 werkt nauw samen met de Lifelog-app. Die houdt alle activiteiten bij en stimuleert je om bepaalde doelen te behalen.

De Sony SmartBand 2 is vanaf volgende maand verkrijgbaar en komt aanvankelijk in de kleuren zwart of wit. Later komen daar nog roze en indigo bij. De SmartBand 2 heeft een adviesprijs van  119 euro.

Lees het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu