De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Sony SmartEyeglass Attach maakt elke normale bril slim

Gijs Ettes
17 december 2014, 14:28
2 min leestijd
Sony SmartEyeglass Attach maakt elke normale bril slim

Tijdens de CES volgende maand onthult Sony de SmartEyeglass Attach, een accessoire dat je op een reguliere (zonne)bril kunt klikken om er een soort Google Glass van te maken.

Lees verder na de advertentie.

SmartEyeglass Attach geeft elke bril augmented reality

De SmartEyeglass Attach is een 40 gram wegende  module met een ingebouwd 0,23 inch oled-scherm en  een resolutie van 640 bij 400 pixels. Ter vergelijking: Google Glass heeft een prisma dat een beeld met een resolutie van 640 bij 360 pixels projecteert, maar volgens Sony is de technologie die zij gebruiken gemakkelijker te maken en stukken energiezuiniger. Ook heeft het oled-scherm een hoger contrast en een betere helderheid, waardoor het gemakkelijker afleesbaar is in de buitenlucht.  In tegenstelling tot Google Glass is er geen camera aan boord.

SmartEyeglass Attach

De overige specs van de SmartEyeglass Attach zijn vergelijkbaar met die van de smartwatches met Android Wear die momenteel verkrijgbaar zijn. Zo is er 802.11n-wifi, bluetooth 3.0, accelerometer en een energiezuinige Cortex A7-chip aan boord. Deze moet krachtig genoeg zijn voor het tonen van notificaties en andere informatie. Het accessoire wordt van stroom voorzien door een 400 mAh-accu. Interactie met de  SmartEyeglass Attach verloopt via het touchpad op de module.

Als je de module even niet meer nodig hebt of er niet uit wilt zien als een robot, kun je hem gemakkelijk van je bril afhalen en opbergen. Het is wel te hopen dat de behuizing van de SmartEyeglass minder fragiel is dan die van Glass, die bij het minste of geringste buigt en kan breken.

De SmartEyeglass is als een Android Wear-horloge op je hoofd

Wanneer Sony de SmartEyeglass Attach op de markt gaat brengen is nog niet bekend, al geeft de fabrikant aan dat in 2015  de massaproductie ervan start. Het accessoire is voornamelijk gericht op sporters en zakelijke gebruikers, dus het kan nog een tijdje duren voordat de consumentenrelease plaatsvindt.

Het laatste nieuws over Google Glass

Bron: Sony
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu