De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Sony komt met Google Glass-concurrent: SmartEyeglass

Wouter Nijsen
19 september 2014, 16:03
1 min leestijd
Sony komt met Google Glass-concurrent: SmartEyeglass
SmartEyeglass

Sony heeft vandaag de ontwikkelaarskit voor haar Google Glass-variant, de SmartEyeglass, uitgebracht. De slimme bril van Sony gaat concurreren  met die  van Google  en wordt uiterlijk begin 2015 naar ontwikkelaars gestuurd.

De SmartEyeglass oogt op het eerste gezicht meer op een normale bril dan de Google Glass en het design ziet er zelfs ietwat sportief uit. Het verschil met Glass is het feit dat de SmartEyeglass informatie in het gehele gezichtsveld toont, waar de slimme bril van Google gebruikmaakt van een prisma die informatie voor je rechteroog projecteert. De Sony-bril  kan verschillende soorten gegevens tonen, waaronder  informatie over contacten, locaties en routes.  

Lees verder na de advertentie.

Monochroom scherm, losse accu

SmartEyeglass

De SmartEyeglass bevat naast een behoorlijk aantal sensoren ook een 3 megapixel-camera, een speaker, camera en een monochroom scherm. Dit scherm toont alleen informatie in groene letters, wat er volgens Sony voor zorgt dat er minder stroom wordt verbruikt. De slimme bril bevindt zich nu nog in een prototype-fase, maar is al wel in staat om zich met diverse Android-toestellen te verbinden.

Het besturen van de bril gebeurt op een andere manier dan bij de Google Glass. De batterij bevindt zich namelijk niet in de bril, maar wordt via een los snoertje met de SmartEyeglass verbonden.  De accu moet je dus los dragen en is vereist om de bril überhaupt te kunnen gebruiken.

SmartEyeglass SDK nu al beschikbaar

Vanaf vandaag is het voor ontwikkelaars mogelijk om aan de slag te gaan met de SDK van de bril, waarmee apps en andere toepassingen ontwikkeld kunnen worden. De apps worden vanaf een smartphone middels bluetooth naar de slimme bril gestuurd. In de video hieronder kun je de Sony SmartEyeglass in actie zien.

Lees meer over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu