Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Sony overweegt verkoop smartphonedivisie’

Redactie
14 januari 2015, 12:16
1 min leestijd
‘Sony overweegt verkoop smartphonedivisie’

Sony overweegt zijn smartphonedivisie te verkopen. De smartphonetak van het Japanse bedrijf is al een geruime tijd niet winstgevend, wat drukt op de omzet van de fabrikant.

Lees verder na de advertentie.

Het is misschien niet bij iedereen bekend, maar de elektronicatakken van Sony hebben het zwaar. Het bedrijf verkoopt weinig tv’s en smartphones, en lijdt met beide divisies flink verlies.

Waar Sony dan wel veel geld mee verdient? Met de verkoop van verzekeringen. Sony is in Japan één van de grootste verzekeringsbedrijven.

Wat gebeurt er met de Sony smartphonedivisie?

Xperia Z3 Lollipop-update

Na het aanstellen van ceo Kazuo Hirai in 2012  gaat het vooralsnog niet veel beter met de smartphonetak van Sony. Eerder meldde het bedrijf al dat  het in 2015 minder smartphones gaat uitbrengen, en zich gaat focussen op een hogere winstmarge per toestel.

“Sony kan markten verlaten”, aldus een anonieme bron tegenover Reuters. Dit gebeurde vorig jaar met de verkoop van de Vaio pc-tak. Voor Hirai blijft de smartphone een belangrijk Sony-product, maar de ceo zegt wel “voorzichtig” te zijn met keuzes over de Sony smartphonedivisie en hoe de afdeling wordt bestuurd.

Het zou zonde zijn als Sony zijn smartphonedivisie ook daadwerkelijk verkoopt. Sony-smartphones zijn geliefd door hun strakke designs, goede camera’s en niet overheersende Android-skin. Daarnaast hebben de meeste Sony-smartphones een uitstekende accuduur, waar velen erg veel waarde aan hechten.

Een Sony-smartphone kopen?

Op dit moment zijn de Sony Xperia Z3 en Sony Xperia Z3 Compact twee uitstekende telefoons die veelal gratis te verkrijgen zijn bij een abonnement. Hieronder vind je de beste aanbiedingen.

Xperia Z3

Sony Xperia Z3

Sony Xperia Z3 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Sony Xperia Z3 prijzen. Bekijk alle Sony smartphones.

Alle Sony smartphones met prijzen

Xperia Z3 Compact

Sony Xperia Z3 Compact

Sony Xperia Z3 Compact prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Sony Xperia Z3 Compact prijzen. Bekijk alle Sony smartphones.

Alle Sony smartphones met prijzen

Laatste nieuws over Sony

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu