‘Sony overweegt verkoop smartphonedivisie’

Sony overweegt zijn smartphonedivisie te verkopen. De smartphonetak van het Japanse bedrijf is al een geruime tijd niet winstgevend, wat drukt op de omzet van de fabrikant.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het is misschien niet bij iedereen bekend, maar de elektronicatakken van Sony hebben het zwaar. Het bedrijf verkoopt weinig tv’s en smartphones, en lijdt met beide divisies flink verlies.

Waar Sony dan wel veel geld mee verdient? Met de verkoop van verzekeringen. Sony is in Japan één van de grootste verzekeringsbedrijven.

Wat gebeurt er met de Sony smartphonedivisie?

Xperia Z3 Lollipop-updateNa het aanstellen van ceo Kazuo Hirai in 2012  gaat het vooralsnog niet veel beter met de smartphonetak van Sony. Eerder meldde het bedrijf al dat  het in 2015 minder smartphones gaat uitbrengen, en zich gaat focussen op een hogere winstmarge per toestel.

“Sony kan markten verlaten”, aldus een anonieme bron tegenover Reuters. Dit gebeurde vorig jaar met de verkoop van de Vaio pc-tak. Voor Hirai blijft de smartphone een belangrijk Sony-product, maar de ceo zegt wel “voorzichtig” te zijn met keuzes over de Sony smartphonedivisie en hoe de afdeling wordt bestuurd.

Het zou zonde zijn als Sony zijn smartphonedivisie ook daadwerkelijk verkoopt. Sony-smartphones zijn geliefd door hun strakke designs, goede camera’s en niet overheersende Android-skin. Daarnaast hebben de meeste Sony-smartphones een uitstekende accuduur, waar velen erg veel waarde aan hechten.

Een Sony-smartphone kopen?

Op dit moment zijn de Sony Xperia Z3 en Sony Xperia Z3 Compact twee uitstekende telefoons die veelal gratis te verkrijgen zijn bij een abonnement. Hieronder vind je de beste aanbiedingen.

Xperia Z3

Sony Xperia Z3
8,0
Welke Sony Xperia Z3 wil je?
Wij hebben momenteel geen Sony Xperia Z3 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Xperia Z3 Compact

Sony Xperia Z3 Compact
8,0
Welke Sony Xperia Z3 Compact wil je?
Wij hebben momenteel geen Sony Xperia Z3 Compact aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste nieuws over Sony

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.