De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Na Nintendo gaat ook Sony meer smartphonegames maken

Erwin Vogelaar
14 oktober 2016, 19:47
2 min leestijd
Na Nintendo gaat ook Sony meer smartphonegames maken

Nintendo gaat zich naast zijn spelcomputers ook sterk richten op smartphones. Sony gaat dat voorbeeld volgen met een serie Sony smartphonegames.

Lees verder na de advertentie.

Sony smartphonegames

We weten inmiddels wel dat Nintendo sterk gaat inzetten op smartphonegames, startend met Mario later dit jaar. Nu gaat concurrent Sony zich ook op deze markt storten. De twee Japanse bedrijven zien beide grote kansen liggen op de smartphonemarkt. Hoewel Nintendo nog wel handheld-spelcomputers op de markt zet, is de kans groot dat er geen vervolg komt op de PlayStation Vita van Sony. Het is daarom logisch dat het bedrijf nu games gaat maken voor het platform waar de meeste games gespeeld worden: smartphones.

Sony smartphonegames

Sony heeft nog niet laten weten welke bekende PlayStation-figuren we straks zien rondspringen op onze Android-toestellen, maar wel dat er vijf games in de maak zijn. Deze games laten nog wel even op zich wachten. Ze verschijnen namelijk in jaar dat maart 2018 eindigt. De games worden gemaakt door ForwardWorks, een onderdeel van Sony dat eerder dit jaar is opgericht speciaal voor het maken van smartphonegames.

Eerst zullen Japan en daarna andere Aziatische landen de games krijgen. Dit komt omdat Sony hier de meeste kansen ziet. 50 procent van de inkomsten in de gamemarkt komt in deze landen van smartphonegames. Inkomsten uit spelcomputers bestaat nog maar uit 38 procent van alle inkomsten uit games. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbedrijf Newzoo.

Nintendo

Waarschijnlijk is Sony’s beslissing beïnvloed door het succes van Pokémon GO en de rol die Nintendo in die game heeft. Nintendo brengt ook zijn bekende gamefiguur Mario naar Android en iOS en volgt later met andere bekende gamemerken Fire Emblem en Animal Crossing. Sony mist echter mascotte’s en heeft al helemaal niets dat dicht in de buurt komt van Mario. Het is dus nog maar de vraag of het bedrijf Nintendo kan bijbenen. Er staat al wel een aardige Uncharted-game in de Play Store: Uncharted: Fortune Hunter.

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: CNBC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's