De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Sony presenteert volgende maand vijf nieuwe smartphones’

Thomas Haenen
26 januari 2017, 13:52
2 min leestijd
‘Sony presenteert volgende maand vijf nieuwe smartphones’

Sony heeft flinke plannen voor het Mobile World Congress. Op de beurs, die eind februari plaatsvindt, onthult de fabrikant mogelijk vijf nieuwe toestellen, waarvan twee krachtige high-end modellen.

Lees verder na de advertentie.

Sony-smartphones 2017

Waar de meeste fabrikanten de beurs aangrijpen om één of twee nieuwe toestellen te presenteren, staan er bij Sony vijf smartphones op de planning, zo claimt het Japanse Sumaho Info. Van de vijf toestellen zijn tot nu toe alleen de interne namen en een aantal specificaties gelekt. Vermoedelijk gaat het om de Xperia XZs en Xperia XA1 als opvolgers voor smartphones als de Xperia XZ en Xperia X van vorig jaar.

Zo zijn er twee high-end smartphones in ontwikkeling, de ‘Yoshino’ en ‘BlancBright’. De Yoshino beschikt waarschijnlijk over een 5,5 inch-scherm met een 4K-resolutie van 3860 bij 2140 pixels. Daarmee lijkt het de opvolger te worden van de Xperia Z5 Premium, de eerste 4K-smartphone. Het toestel wordt daarnaast uitgerust met 4 of 6GB werkgeheugen en de Snapdragon 835-chip van Qualcomm.

Sony-smartphones 2017

De BlancBright wordt iets goedkoper, maar nog altijd aardig premium. Dit model krijgt ook een 5,5 inch-scherm, maar dan met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De chipset is een Snapdragon 635 of 835, met 4GB werkgeheugen.

Sony Snapdragon 835

Het is opmerkelijk dat beide smartphones waarschijnlijk van een Snapdragon 835-chip wordt voorzien. Volgens Sony’s concurrent HTC zullen de eerste smartphones met die chip pas later dit jaar verschijnen. De Samsung Galaxy S8 heeft volgens verschillende bronnen de primeur, maar nu lijkt het erop dat Sony de show gaat stelen.

Daarnaast zijn er twee midrange-smartphones in ontwikkeling, beide uitgerust met een Helio P20-chip van MediaTek. De ‘Keyaki’ heeft een 5,2 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en een 23 megapixel-camera. Vlak daaronder zit de ‘Hinoki’, met een 5 inch-scherm en een resolutie van 1280 bij 720 pixels. De Hinoki krijgt volgens de bron een 16 megapixel-camera achterop en een 8 megapixel-camera voorop. Helemaal onderaan staat de ‘Mineo’. Daarvan hebben we alleen de adviesprijs: die zou 350 dollar zijn.

Sony’s persconferentie vindt plaats op maandagochtend 27 februari, vlak voor de aftrap van Mobile World Congress. Diezelfde week presenteren ook LG, Huawei en Samsung hun nieuwe toestellen.

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: Sumaho Info
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia XA1
Sony Xperia XA1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu