‘Zo zien de Sony-smartphones van 2018 er uit’

Thomas Haenen
8 december 2017, 14:56
2 min leestijd
‘Zo zien de Sony-smartphones van 2018 er uit’

Na Samsung, LG, Apple en anderen adopteert ook Sony volgend jaar een voorkantvullend schermdesign. Dat suggereren gelekte renders van Sony’s volgende high-end smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Sony-smartphones 2018 mogelijk uitgelekt

Sony gaat in 2018 eindelijk een volledig nieuw design voor zijn smartphones introduceren, zo beweert Vortex. De Georgische site claimt details van het nieuwe design te weten, en heeft op basis daarvan renders laten maken. Daarop zijn twee toestellen te zien. Het glanzende toestel is het vlaggenschip en de opvolger van de Xperia XZ Premium, de matte variant een iets goedkoper alternatief, vergelijkbaar met de Xperia XZ1. De namen van de smartphones zijn nog onbekend, al ligt Xperia XZ2 mogelijk voor de hand.

Vooral het scherm valt op. Slechts aan de boven- en onderkant is een zwarte balk te vinden. Die is bovendien een stuk kleiner dan we van het bedrijf gewend zijn. Het nieuwe design is hoog tijd. Sony heeft al sinds 2013 nauwelijks aanpassingen gemaakt aan zijn ontwerp. Toestellen van het bedrijf hebben altijd een platte achterkant en relatief grote randen rond het scherm. Daardoor ogen de meeste Sony-smartphones inmiddels flink verouderd, zeker vergeleken met de randloze smartphones van 2017.

Volgens de bron beschikt het vlaggenschip tevens over een 4K-resolutie, 4GB werkgeheugen, 128GB opslagruimte en de Snapdragon 845-chip. Ook zitten er speakers aan weerszijden van het scherm. Het is nog onbekend welke camera’s het toestel heeft, al tonen de renders in ieder geval een dubbele lens achterop.

Vingerafdrukscanner in het scherm

Hoewel de bron twijfelachtig oogt, heeft deze in het verleden vaker als eerste details over nieuwe Sony-smartphones gedeeld. Toch klinken sommige claims wat minder realistisch. Zo beweert Vortex dat Sony de vingerafdrukscanner in het scherm verwerkt. Daarmee zou het de eerste fabrikant zijn die deze technologie implementeert.

Verschillende concurrenten van Sony zouden al langer met deze technologie experimenteren. Zowel Samsung als Apple willen de vingerafdrukscanner in het scherm verwerken, maar krijgen de technologie niet productieklaar voor het grote publiek. Als het Sony wel lukt, zou het flink voorlopen op die concurrenten.

Of de geruchten kloppen, weten we eind februari. Dan presenteert Sony naar alle waarschijnlijk zijn nieuwe smartphones op het Mobile World Congress. Op de jaarlijkse telecombeurs tonen Sony, Samsung, Huawei en anderen hun vlaggenschepen voor 2018.

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: Vortex
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu