Sony verkoopt eindelijk weer meer smartphones

Redactie
4 februari 2015, 11:16
1 min leestijd
Sony verkoopt eindelijk weer meer smartphones

Sony heeft in het vierde kwartaal van 2014 11,9 miljoen smartphones verkocht, aanzienlijk meer dan in voorgaande kwartalen.

Het gaat niet erg goed met de smartphonedivisie van Sony.  Eerder zou Sony overwegen de smartphonedivisie te verkopen, maar het meest recente gerucht meldt dat Sony 100 werknemers binnen deze divisie wil ontslaan.

Misschien valt de ontslagronde toch wel mee, want Sony heeft fraaie verkoopcijfers gepresenteerd. In het vierde kwartaal van 2014 verkocht de Japanse fabrikant 11,9 miljoen smartphones, wat het hoogste aantal sinds begin 2012 is. Daarmee lijkt de smartphoneverkoop eindelijk een beetje bij te trekken voor Sony.

Sony smartphoneverkoop stijgt eindelijk weer

Xperia Z3 Lollipop-updateHet is onduidelijk welke smartphones voor de verkoopsuccessen hebben gezorgd, maar wij verwachten dat de Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact goed hebben verkocht. Ook de budgetmodellen van Sony zijn door ons goed ontvangen en zullen populair bij consumenten zijn geweest.

Sony-smartphones zijn geliefd door hun strakke designs, goede camera`s en niet overheersende Android-skin. Daarnaast hebben de meeste Sony-smartphones een uitstekende accuduur, waar velen erg veel waarde aan hechten.

De beste Xperia Z3 aanbiedingen

De Xperia Z3 is veelal gratis te verkrijgen met een abonnement van twee jaar. In onze prijsvergelijker kun je kijken welk Xperia Z3 abonnement het beste bij jou past.

Sony Xperia Z3
Sony Xperia Z3
8,0
Welke Sony Xperia Z3 wil je?
Wij hebben momenteel geen Sony Xperia Z3 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste nieuws over Sony

Bron: Sony (pdf)
Categorieën: Fabrikanten, Smartphones
Spotlight: Sony

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's