Sony SmartWatch 2 gaat 179 euro kosten en komt nog in september

Gijs Ettes
5 september 2013, 9:12
1 min leestijd
Sony SmartWatch 2 gaat 179 euro kosten en komt nog in september
sony smartwatch 2

Sony kondigde de komst van de Sony SmartWatch 2 al in juni aan, maar gaf daarbij niet aan wanneer precies en voor hoeveel hij in de winkels komt te liggen. Dit maakte het bedrijf woensdag wel bekend.

De Sony SmartWatch 2 is de opvolger van Sony’s eerste SmartWatch. Hij krijgt een 1,6 inch-scherm met een resolutie van 220×176 pixels. De woensdag aangekondigde Samsung Galaxy Gear krijgt een scherm van 320×320 pixels. Sony’s scherm is echter ‘transflective’, wat ervoor zorgt dat de batterij veel langer meegaat. De Sony SmartWatch 2 heeft ook geen camera, microfoon of speakers. Dit heeft wel als voordeel dat je je horlogebandje naar wens kunt veranderen.

Lees verder na de advertentie.

Sony’s nieuwe SmartWatch is via bluetooth en nfc met andere Android-apparaten te verbinden. Vervolgens krijg je alle notificaties die je gewend bent van een smartwatch op het kleine schermpje te zien. Sony heeft naar eigen veel nieuwe apps aan zijn SmartWatch toegevoegd, al is er op het gebied van ondersteuning van derde partijen nog wel flink wat te verbeteren. Zij kunnen namelijk ook apps voor Sony’s slimme horloge uitbrengen.

Beschikbaarheid en prijzen Sony SmartWatch 2

De Sony SmartWatch 2 moet deze maand al in de Europese winkels komen te liggen. Het standaardmodel met een horlogebandje van siliconen gaat 179 euro kosten. Wil je een ‘stainless steel’-bandje om je pols hebben, dan moet je 199 euro neerleggen. Gekleurde horlogebandjes gaan los 19 euro kosten. De Britse Amazon-site geeft aan dat ze de SmartWatch 2 vanaf 13 september verzenden, maar of dit klopt, is nog niet zeker.

https://www.youtube.com/watch?v=8mn-5KL4IKs

Via: phone Arena

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony SmartWatch 2
Sony SmartWatch 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu