Sony gaat toestellen voorlopig niet van stock-Android voorzien

Gijs Ettes
2 oktober 2014, 10:50
1 min leestijd
Sony gaat toestellen voorlopig niet van stock-Android voorzien
Sony stock-Android

De afgelopen tijd gingen geruchten dat Sony in de nabije toekomst zijn high-end smartphones en tablets zou gaan voorzien van stock-Android, zonder aanvullende apps, functies en andere tierlantijntjes. In een blogpost geeft de fabrikant aan het idee interessant te vinden, maar voorlopig zal het geen AOSP roms uitbrengen. Wel blijft Sony – net zoals het in het verleden deed – binaries en broncodes uitbrengen om zo de community te helpen om eigen roms te ontwikkelen.

De AOSP builds die Sony tot nu toe heeft uitgebracht voor een handjevol apparaten zijn dan ook niet meer dan experimenteel. Zo zijn er geen Google-apps aanwezig, maar wel diverse bugs en beperkingen die het lastig maken om de rom voor dagelijks gebruik te installeren. Gelukkig zijn de meeste Sony-smartphones en -tablets voorzien van een bootloader die gemakkelijk is te unlocken. Dat maakt het flashen van een custom rom een stuk eenvoudiger.

Lees verder na de advertentie.

Samenwerking met community

Op dit moment  werkt Sony samen met een aantal ontwikkelaars uit zijn community aan een kernel die gebruikt kan worden met uiteenlopende Xperia-toestellen. Momenteel worden er bij de ontwikkeling van custom roms nog drie verschillende kernels gebruikt, waardoor het lastig is om patches en updates door te voeren bij nieuwe Android-versies. Straks moet er één enkele kernel zijn die makkelijk is te onderhouden en dienstdoet als een gemeenschappelijk platform voor alle Sony-apparaten.

Meer over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu