Sony Tablet S en Tablet P krijgen eind april Ice Cream Sandwich

Sony Tablet S en Tablet P krijgen Ice Cream Sandwich in aprilSony heeft aangekondigd dat de Tablet S en de Tablet P eind april een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich kunnen verwachten. Naast de verbeteringen die Ice Cream Sandwich met zich meebrengt zullen ook wat specifieke Sony-apps worden toegevoegd. Zo is het mogelijk om video die je hebt opgenomen met je Sony Blu-Ray recorder te bekijken op de tablet. Daarnaast zal de interface meer over gaan komen met de Xperia-telefoons, een gevolg van het opgaan van Sony Ericsson in Sony.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Enkele toevoegingen met Android 4.0 zijn meer fotofunctionaliteit. Zo wordt het mogelijk om direct foto’s te schieten vanuit het lockscreen en kunnen foto’s rechtstreeks worden bewerkt in de galerij. Panoramische foto’s maken zal ook mogelijk worden, iets wat nu ook al kan met de Sony NEX en Alpha camera’s. Met ‘Small Apps’ is het mogelijk om bepaalde apps zoals een rekenmachine of afstandsbediening bovenop andere apps te draaien, net als een soort van widget.

Sony gaat tevens een versie van Tablet P uitbrengen met alleen Wi-Fi. De adviesprijs ligt rond de 460 euro. De Wi-Fi versie van de tablet met twee schermen zal vanaf 21 april in Japan te koop zijn. Het wordt ook mogelijk om diverse covers voor de Tablet P aan te schaffen. Deze kosten rond de 45 euro. Het is nog niet duidelijk wanneer deze versie van de Sony Tablet P in Nederland te koop zal zijn.

Backcovers voor Sony Tablet P