Sony stopt met Android-updates voor Xperia L, M, C en SP
Redactie

sony updatesSony heeft bekendgemaakt te stoppen met Android-updates voor de Xperia L, Xperia M, Xperia C en Xperia SP. Daarmee houdt de ondersteuning voor deze smartphones definitief op en blijven ze achter met Android-versie 4.2 of 4.3, beide Jelly Bean. Dat is genoeg om nog één tot twee jaar mee te gaan en in lijn met het update-beleid van Sony.

De meeste smartphones dateren van begin of midden 2013, waardoor de ondersteuning voor Sony updates na een dikke anderhalf jaar stopt. En dat is wel zonde, want normaliter is het de ongeschreven regel dat fabrikanten tot twee jaar na de releasedatum voor updates zorgen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Sony updates gestopt

De Xperia C en L hebben hun laatste update naar Android 4.2 ontvangen en de Xperia SP en M zijn al geüpdatet tot Android 4.3. Daarmee is er voor de bezitters van deze toestellen geen uitzicht meer naar een update naar KitKat of de aankomende Android-versie die begint met de letter L.

De vlaggenschepen van Sony worden wel naar Android L geüpdatet, zoals de recentelijk gelanceerde Xperia Z3. Dan weet je in ieder geval zeker dat je toestel nog een tijd wordt ondersteund. De Xperia Z3 is ook al te verkrijgen via enkele fijne aanbiedingen. De beste aanbiedingen vind je hieronder.

Laatste Sony-nieuws

(via)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.