De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Sony stopt met Android-updates voor Xperia L, M, C en SP

Redactie
12 september 2014, 15:31
1 min leestijd
Sony stopt met Android-updates voor Xperia L, M, C en SP
sony updates

Sony heeft bekendgemaakt te stoppen met Android-updates voor de Xperia L, Xperia M, Xperia C en Xperia SP. Daarmee houdt de ondersteuning voor deze smartphones definitief op en blijven ze achter met Android-versie 4.2 of 4.3, beide Jelly Bean. Dat is genoeg om nog één tot twee jaar mee te gaan en in lijn met het update-beleid van Sony.

De meeste smartphones dateren van begin of midden 2013, waardoor de ondersteuning voor Sony updates na een dikke anderhalf jaar stopt. En dat is wel zonde, want normaliter is het de ongeschreven regel dat fabrikanten tot twee jaar na de releasedatum voor updates zorgen.

Lees verder na de advertentie.

Sony updates gestopt

De Xperia C en L hebben hun laatste update naar Android 4.2 ontvangen en de Xperia SP en M zijn al geüpdatet tot Android 4.3. Daarmee is er voor de bezitters van deze toestellen geen uitzicht meer naar een update naar KitKat of de aankomende Android-versie die begint met de letter L.

De vlaggenschepen van Sony worden wel naar Android L geüpdatet, zoals de recentelijk gelanceerde Xperia Z3. Dan weet je in ieder geval zeker dat je toestel nog een tijd wordt ondersteund. De Xperia Z3 is ook al te verkrijgen via enkele fijne aanbiedingen. De beste aanbiedingen vind je hieronder.

Sony Xperia Z3

Sony Xperia Z3 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Sony Xperia Z3 prijzen. Bekijk alle Sony smartphones.

Alle Sony smartphones met prijzen

Laatste Sony-nieuws

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia L
Sony Xperia L

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu