De Samsung Galaxy S21 FE nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Roadmap Sony toont wanneer toestellen Android 7.0 krijgen’

Wouter Nijsen
26 september 2016, 8:33
1 min leestijd
‘Roadmap Sony toont wanneer toestellen Android 7.0 krijgen’

Sony maakte in augustus bekend welke toestellen worden bijgewerkt naar Android 7.0 (Nougat). Een gelekte presentatie toont wanneer gebruikers de update precies kunnen verwachten.

Lees verder na de advertentie.

‘Sony updateschema voor Android 7.0 gelekt’

Het doorgaans betrouwbare XperiaBlog heeft een foto gepubliceerd waarop te zien is wat de updatestrategie van Sony is voor Android 7.0. De Xperia X Performance en Xperia XZ, de twee huidige vlaggenschepen van het bedrijf, worden als eerste bijgewerkt en krijgen in oktober een update. Andere belangrijke telefoons als de Xperia X en Xperia X Compact moeten waarschijnlijk een maand langer wachten.

sony updateschema

De Xperia Z5-lijn, die bestaat uit de Xperia Z5, Z5 Compact en Z5 Premium, wordt waarschijnlijk in december van een Android 7.0-update voorzien, samen met de Xperia Z3+ en Z4 Tablet. Tot slot worden de Sony Xperia XA en XA Ultra, twee minder krachtige toestellen, begin 2017 bijgewerkt naar de nieuwste Android-versie.

Android Nougat is al een tijdje beschikbaar voor Nexus-toestellen en introduceert enkele interessante vernieuwingen. Zo is er een splitscreenmodus, waarmee gebruikers gemakkelijk twee apps naast elkaar kunnen draaien. Ook nieuw is ‘Doze on the Go’, een functie waarmee de accuduur wordt verlengd door accubesparing in te schakelen wanneer de smartphone op standby staat.

Verder gaan in Nougat de notificaties op de schop, worden updates automatisch op de achtergrond uitgevoerd en is er ondersteuning voor virtual reality-platform Daydream. In de uitgebreide Android Nougat review lees je hier meer over.

→ Weten wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt? Check dan ons Android 7.0 update-overzicht!

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: XperiaBlog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu