Sony wil stoppen met Sony Ericsson en alleen verder gaan

Redactie
7 oktober 2011, 11:26
1 min leestijd
Sony wil stoppen met Sony Ericsson en alleen verder gaan
Sony wil stoppen met Sony Ericsson en alleen verder gaan

Volgens de Wall Street Journal is Sony druk bezig om partner Ericsson uit de Sony Ericsson joint venture uit te kopen. Sony zou in haar eentje verder willen gaan en de telefoon-afdeling beter met haar andere bedrijfstakken willen integreren. Hiermee zou Sony sneller nieuwe producten kunnen ontwikkelen en beter de concurrentie aan kunnen gaan met onder meer Samsung en Apple. Sony en Ericsson zijn allebei voor de helft eigenaar van het bedrijf Sony Ericsson waarvan het marktaandeel in de telefoonmarkt de afgelopen jaren sterk is teruggelopen.

In het artikel met de Wall Street Journal komt ook naar voren dat Sony en Ericsson al jaren ruzie maken over welke kant de joint venture op moet gaan. Zo zou Sony al jaren een ‘PlayStation-telefoon’ willen maken, terwijl Ericsson hier geen brood in zag. Nu de Xperia Play toch is uitgekomen, zou Sony het erg vinden dat Ericsson meeprofiteert van de sterke PlayStation-naam. Als Sony alleen verder gaat, kan ze één ontwikkelteam aanstellen voor al mobiele apparaten zoals telefoons en tablets. Ze maakt Sony nu al haar eigen tablets zodat de Sony Tablet S en de Sony Tablet P.

Lees verder na de advertentie.

Sinds 2001 werken Sony en Ericsson al samen, waarvan vooral de beginperiode vrij succesvol was. Naar verwachting is de joint venture, de zesde grootste telefoonfabrikant, tussen de 1 en 1.3 miljard euro waard. Als Sony partner Ericsson wil uitkopen zal ze ook patenten moeten overnemen, en dus is het niet duidelijk voor hoeveel Sony in haar eentje eigenaar kan worden van Sony Ericsson. Onlangs vierde Sony Ericsson nog haar tiende verjaardag. CEO Bert Nordberg sprak toen nog de ambitie uit dat Sony Ericsson vanaf volgend jaar een honderd procent smartphonefabrikant moet gaan worden.

Sony Ericsson marktaandeel

Bron: Wall Street Journal

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu