Sony Xperia 1 en Xperia 5 krijgen nu update naar Android 10
Wouter Nijsen

Sony is begonnen met de uitrol van Android 10 voor de Xperia 1 en Xperia 5. Daarmee beschikken over de smartphones van het bedrijf over alle verbeteringen die deze nieuwe Android-versie introduceert.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Sony Xperia 1 Android 10-update nu beschikbaar

sony xperia 1 android 10

Sony beloofde in december een Android 10-update uit te brengen voor de Xperia 1 en Xperia 5 en komt die belofte nu netjes na. De nieuwste update, met versienummer 55.1.A.0.748, wordt op dit moment geleidelijk naar alle gebruikers uitgerold.

Hierdoor kan het eventjes duren voordat de Android 10-update ook voor jou beschikbaar is. Je krijgt automatisch een melding als je de Android-versie kunt downloaden, maar het is ook mogelijk om via de instellingen handmatig op updates te checken.

Naast de vernieuwingen van Android 10, zoals een donkere modus, meer privacy-opties en sneller deelmenu bevat de update ook de beveiligingspatch van november 2019. De update van december 2019, die eerder deze week werd uitgebracht door Google, laat nog eventjes op zich wachten. Sony is echter relatief snel met het updaten van zijn telefoons en de Xperia 1 en 5 ontvangen dan ook elke maand netjes een beveiligingspatch.

Sony en Android 10

Sony maakte als één van de eerste fabrikanten zijn updateplannen voor Android 10 bekend. De high-end Xperia 1 en Xperia 5 staan logischerwijs bovenaan het lijstje, maar ook oudere Sony-telefoons kunnen een update verwachten. Zo verschijnt begin volgend jaar Android 10 voor de Xperia 10 en Xperia 10 Plus en worden ook verschillende oudere vlaggenschepen bijgewerkt.

Lees ook: Deze Sony-smartphones krijgen een Android 10-update

De Sony Xperia 1 en Xperia 5 zijn de meest recente high-end telefoons van de Japanse fabrikant en onderscheiden zich door het langgerekte scherm, met een beeldverhouding van 21 bij 9. Ook beschikken de smartphones over een driedubbele camera aan de achterkant en vlotte hardware. Meer weten? In onze Sony Xperia 1 en Xperia 5 review lees je alles over de toestellen. Check ook de video hieronder.

Het laatste nieuws over Sony

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.