De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Sony onthult Xperia 1 III (en meer) waarschijnlijk op 14 april

Wouter Nijsen
1 april 2021, 13:01
2 min leestijd
Sony onthult Xperia 1 III (en meer) waarschijnlijk op 14 april

Sony gaat op 14 april nieuwe smartphones aankondigen, zo laat het bedrijf weten. Waarschijnlijk krijgen we de Xperia 1 III te zien, mogelijk samen met de Xperia 10 III.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia 1 III presentatie op 14 april

Sony Mobile maakt via Instagram bekend dat op 14 april een online evenement plaatsvindt, waar nieuwe Xperia-telefoons worden aangekondigd. De presentatie gaat die dag om 9.30 uur Nederlandse tijd van start. De onthulling is dan te volgen via het YouTube-kanaal van Sony.

sony presentatie 14 april

De verwachting is dat het bedrijf op 14 april de Xperia 1 III aankondigt, een nieuwe high-end smartphone. Het vlaggenschip volgt de Xperia 1 II van vorig jaar op, maar mogelijk krijgen we ook een goedkoper toestel te zien. Naar verluidt werkt de fabrikant aan de Xperia 10 III, die eerder opdook in gelekte renders.

Van de Xperia 1 III zijn ook afbeeldingen en specificaties opgedoken. Zo lijkt het erop dat het design nauwelijks wordt aangepast, waardoor de telefoon opnieuw een groot oled-scherm krijgt met een beeldverhouding van 21 bij 9. Sony maakt mogelijk wel de schermranden kleiner, waardoor de Xperia 1 III een fractie compacter is dan zijn voorganger.

Nieuwe camera’s en Snapdragon 888

Volgens geruchten wil Sony een periscopische zoomlens toevoegen aan zijn nieuwe vlaggenschip. Deze feature, die we kennen van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S21 Ultra, zorgt ervoor dat je veel verder kan inzoomen bij het maken van foto’s, maar dan niet inlevert op kwaliteit. Verdere details over de camera’s ontbreken nog.

Verder zou de Sony-smartphone voorzien zijn van een Snapdragon 888-chip, de snelste processor die fabrikant Qualcomm op dit moment maakt. Ook is er mogelijk 12GB een werkgeheugen, 256GB aan opslagruimte en een grote 5000 mAh-accu aanwezig. Wat de Xperia 1 III gaat kosten en of (en wanneer) ‘ie ook in Nederland wordt uitgebracht, is onduidelijk. Daar horen we op 14 april hoogstwaarschijnlijk meer over.

Blijf op de hoogte van het laatste Sony-nieuws door onze website te volgen, de Android Planet-app te downloaden en je in te schrijven voor de dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief.

Check ook onze Sony Xperia 1 II videoreview:

Sony Xperia 1 II review: complete camerasmartphone is te duur
Bron afbeelding: OnLeaks (Voice)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia 1 III
Sony Xperia 1 III

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu