‘Deze nieuwe Sony-smartphone heeft zes camera’s achterop’

Thomas Haenen
19 juni 2019, 13:34
2 min leestijd
‘Deze nieuwe Sony-smartphone heeft zes camera’s achterop’

De Sony Xperia 1 ligt pas net in de winkel, maar de Japanse fabrikant is al bezig met zijn volgende vlaggenschip. Als we de laatste geruchten mogen geloven, wordt het een bijzondere smartphone met liefst acht camera’s, waarvan zes aan de achterkant.

Lees verder na de advertentie.

‘Sony Xperia 1 Premium met veel camera’s in aantocht’

Sony’s volgende smartphone heeft meer dan honderd megapixels achterop, zo claimt de doorgaans betrouwbare telecominsider Max J. op Twitter. Onder zijn pseudoniem ‘Samsung_News’ deelde hij de eerste specificaties en enkele mock-ups van het nieuwe toestel. De naam is nog onbekend, maar waarschijnlijk gaat het om een duurdere variant van de Xperia 1, die sinds kort in Nederland te koop is.

Als we de bron mogen geloven, heeft het toestel liefst zes cameralenzen aan de achterzijde, bijgestaan door een led-flitser. Er zijn drie camera’s van 20, 16 en 8 megapixel met een diafragma van f/2.4, vergezeld door twee van 48 en 12 megapixel met een variabel diafragma van f/1.2 en f/2.4. Ook is er een Time of Flight-sensor van 0,5 megapixel, die diepte meet om een bokeh-effect aan foto’s toe te voegen.

Zoomlenzen of scherpere foto’s

Hoe Sony’s de camera precies gaat gebruiken, is onduidelijk. Wellicht kiest de fabrikant voor verschillende zoomlenzen, waarmee je optische zoom hebt. Ook een groothoeklens behoort tot de mogelijkheden. Een andere optie is dat het beeld van alle camera’s automatisch gecombineerd wordt tot één scherpere, kleurrijkere foto. Zoiets gebeurt bijvoorbeeld ook op de Nokia 9 PureView.

Aan de voorzijde zitten nog eens twee camera’s. Een primaire lens van 10 megapixel wordt hier ondersteund door een Time of Flight-sensor.

Overige specificaties onbekend

Andere specificaties worden door de bron niet genoemd. Het ligt voor de hand dat die vergelijkbaar zijn met de Xperia 1. Zo wordt deze variant vermoedelijk uitgerust met een Snapdragon 855-chip van Qualcomm en zo’n 6 tot 8GB werkgeheugen. Een scherm met 4K-resolutie, zoals op andere Premium-smartphones van Sony, ligt ook voor de hand.

In het verleden heeft Sony vaker een uitgebreidere versie van zijn vlaggenschip uitgebracht. Zo bracht het bedrijf een jaar geleden de Xperia XZ2 Premium uit, een upgrade voor de Xperia XZ2. Die variant beschikte over een beter scherm met 4K-resolutie en meer camera’s achterop. Een naam als ‘Sony Xperia 1 Premium’ ligt dus voor de hand. De fabrikant zelf houdt de kaken vooralsnog stijf op elkaar.

Het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu