De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Sony Xperia 10 II officieel: waterdichte midranger met oled-scherm

Wouter Nijsen
24 februari 2020, 8:45
2 min leestijd
Sony Xperia 10 II officieel: waterdichte midranger met oled-scherm

Tegelijk met de Xperia 1 II introduceert Sony ook de Xperia 10 II. Deze midranger beschikt over een aantal opvallende features, waaronder een oled-scherm en stof- en waterdichte behuizing.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia 10 II officieel: dit zijn de specificaties

De Sony Xperia 10 II is de opvolger van de Xperia 10 en Xperia 10 Plus van vorig jaar en de nieuwe middenklasser van het Japanse bedrijf. Het toestel is door het 6 inch-scherm behoorlijk compact, waarbij het display een beeldverhouding van 21 bij 9 heeft.

Hierdoor is het scherm langgerekter, zodat je bijvoorbeeld geen zwarte balken ziet bij het kijken van films. Sony heeft tegelijk de Xperia 1 II aangekondigd, een high-end smartphone met verbeterde camera’s. Lees meer over de Sony Xperia 1 II.

sony xperia 10 ii officieel

De smartphone onderscheidt zich door twee features: het oled-scherm en de stof- en waterdichte behuizing. Het oled-display zorgt voor mooie kleuren en diepe zwarttinten, en zien we in het middensegment niet vaak. Het display heeft verder een full-hd-resolutie en wordt omhelst door dunne randen. Handig is dat je door het lange display makkelijk twee apps tegelijk draait en gebruikt.

Ook opvallend aan de Sony Xperia 10 II is de IP65/68-certificatie, wat betekent dat de smartphone stof- en waterdicht is. Ook dit komt niet veel voor in het middensegment. De behuizing is van glas en wordt beschermd door een laagje Gorilla Glass 6. Hieronder vind je de belangrijkste specificaties van de Xperia 10 II op een rijtje.

  • 6 inch-oled-scherm met dunne randen (21 bij 9)
  • Snapdragon 665-chip voor vlotte prestaties
  • Glazen behuizing is stof- en waterdicht
  • Drie camera’s achterop: primair (12MP), groothoeklens (8MP) en telefoto (8MP)
  • Draait op een bijna kale versie van Android 10
  • 3600 mAh-accu met ondersteuning voor snelladen
  • Koptelefoonaansluiting is aanwezig
sony xperia 10 ii officieel

De Sony Xperia 10 II wordt aangedreven door de Snapdragon 665-chip, die bijvoorbeeld ook in de Motorola Moto G8 Power, Moto G8 Plus en Xiaomi Mi A3 zit. Op de achterkant zitten drie camera’s: een primaire lens voor normale foto’s, groothoeklens voor extra wijde shots en een telelens om zonder kwaliteitsverlies te zoomen. Op de voorkant zit tot slot een 8 megapixel-frontcamera.

Net als de Xperia 1 II draait de Xperia 10 II op Android 10, met slechts een aantal kleine aanpassingen van Sony. Het bedrijf zegt dat de smartphone waarschijnlijk één grote Android-upgrade krijgt (naar Android 11) en twee jaar maandelijks van beveiligingspatches wordt voorzien.

Lees ook: de review van de Sony Xperia 10 en Xperia 10 Plus

Sony Xperia 10 II release en prijs

De Sony Xperia 10 II kost 369 euro en is vanaf het voorjaar verkrijgbaar in Nederland. De precieze releasedatum is nog onduidelijk, maar wel weten we dat de smartphone in twee kleuren beschikbaar komt: zwart en wit.

Houd het nieuws over de Xperia 10 II in de gaten via onze website, de Android Planet-app en dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief.

Lees meer over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia 10 II
Sony Xperia 10 II

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu