‘Renders: Sony Xperia 10 III behoudt ‘ouderwets’ ontwerp’

Kaylee Laurens
21 januari 2021, 9:13
2 min leestijd
‘Renders: Sony Xperia 10 III behoudt ‘ouderwets’ ontwerp’

De Sony Xperia 10 III, een smartphone uit het middensegment die binnenkort moet verschijnen, behoudt het ‘ouderwetse’ ontwerp van zijn voorganger. Dit blijkt uit de onlangs verschenen renders.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia 10 III-renders gelekt

De betrouwbare smartphonelekker Steve Hemmerstoffer (OnLeaks op Twitter) heeft de eerste renders van de Sony Xperia 10 III online gezet. De afbeeldingen tonen een smartphone met brede schermranden. Het toestel ziet er daardoor minder gelikt uit dan andere toestellen uit hetzelfde prijssegment.

Sony Xperia 10 III render

Verder laten de renders zien dat de Sony Xperia 10 III drie camera’s op de achterkant heeft. Ingesloten in dezelfde verticaal ontworpen camerabult als bijvoorbeeld de Sony Xperia 10 II en Xperia L4.

Over de specificaties van de camera heeft Hemmerstoffer nog geen details. De insider heeft wel een vermoeden. Volgens een gerucht krijgt het toestel een 12 megapixel-hoofdcamera, 8 megapixel-telelens om in te zoomen en 8 megapixel-groothoeklens. Vergeleken met andere, recent verschenen middenklasse telefoons, valt dit vooruitzicht tegen. Met name door de cameraspecificaties van Samsung-toestellen uit het middensegment ligt de lat hoog.

Aan de rechterkant van de behuizing zit een vingerafdrukscanner om het toestel veilig te ontgrendelen. Deze scanner is verwerkt in de aan- en uitknop. Verder is de Sony Xperia 10 III voorzien van een 3,5 mm-koptelefoonaansluiting aan de bovenkant van de telefoon.

Sony Xperia 10 III render

Het scherm van de Sony Xperia 10 III is vermoedelijk 6,0 inch groot. Het toestel is hierdoor en stuk slanker dan andere toestellen. Over de resolutie van het scherm is nog niks bekend. Al kan de voorganger van de 10 III wel als indicatie dienen. De Sony Xperia 10 II verscheen halverwege 2020 en heeft een scherm van 2520 bij 1080 pixels, wat zorgt voor scherpe beelden.

Aankondiging en release Sony Xperia III

Sony heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de Xperia 10 III wordt aangekondigd, maar dit lijkt niet lang meer te duren. Ook weten we nog niet wat het middensegment toestel gaat kosten. De Xperia 10 II verscheen vorig jaar met een adviesprijs van 369 euro.

Blijf op de hoogte van het laatste Sony-nieuws door onze website te volgen, de Android Planet-app te downloaden of je in te schrijven voor de nieuwsbrief!

Lees meer over Sony:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia 10 II
Sony Xperia 10 II

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu