De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Dit zijn de specificaties en prijzen van de Sony Xperia 10 en 10 Plus’

Rens Blom
14 februari 2019, 10:43
2 min leestijd
‘Dit zijn de specificaties en prijzen van de Sony Xperia 10 en 10 Plus’

Sony bereidt een nieuwe smartphoneserie voor met opvallend lange ‘bioscoopschermen’. Het zou gaan om de Xperia 10 en 10 Plus, toestellen die in eerste instantie de XA3 en XA3 Plus genoemd werden. Nu zijn er ook specificaties en prijzen gelekt.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia 10 specificaties gelekt

Vorige week verklapte Winfuture het uiterlijk van de vermeende Sony Xperia XA3 of XA3 Plus, een nog onaangekondigde smartphone met een bijzonder langgerekt display. De naam klopt echter niet, zegt Ishan Agarwal op Twitter. De doorgaans betrouwbare bron claimt dat de toestellen straks door het leven gaan als de Xperia 10 en 10 Plus, een compleet nieuwe smartphoneserie.

Naast informatie over de naamgeving van de smartphones, heeft Winfuture ook nieuwe marketingrenders van de toestellen gepubliceerd. De plaatjes stroken met die van een paar dagen geleden en tonen de Xperia 10 (links) naast de grote Xperia 10 Plus. De toestellen zouden 5,9 en 6,5 inch full-hd-schermen krijgen met een verhouding van 21 bij 9, wat veel langer is dan de 18 bij 9- en 19 bij 9-displays van andere smartphones. De vermeende specificaties zijn als volgt;

Xperia 10

  • Snapdragon 630 processor
  • 3GB werkgeheugen en 64GB opslaggeheugen
  • 13 en 5 megapixel camera’s achterop
  • 2870 mAh accu

Xperia 10 Plus

  • Snapdragon 660 processor
  • 4GB werkgeheugen en 64GB opslaggeheugen
  • 12 en 8 megapixel camera’s achterop
  • Accugrootte nog onbekend

Als de specificaties kloppen, kiest Sony voor bijna twee jaar oude processors van Qualcomm. Dat is opvallend, want die zijn minder krachtig en verbruiken meer stroom dan nieuwe Snapdragon-chipsets.

Prijzen en release

De Sony Xperia 10 smartphones worden mid-range modellen met relatief hoge adviesprijzen. De reguliere 10 gaat naar verluidt 349 euro kosten en de 10 Plus moet 429 euro opbrengen. Sony presenteert de toestellen waarschijnlijk op 25 februari op het Mobile World Congress in Barcelona.

Op dit evenement wordt ook het topmodel verwacht, de Xperia XZ4. Deze smartphone krijgt een vergelijkbaar langwerpig scherm met krachtigere hardware. Hoeveel de XZ4 gaat kosten, is nog niet duidelijk.

Lees het laatste nieuws over Sony

Bronnen: Winfuture, Twitter
Bron afbeelding: Winfuture
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu