‘Dit is de Sony Xperia 2 met driedubbele camera en kleiner scherm’
Michel van 't Klaphek

De Sony Xperia 1 ligt nog niet eens in de winkels, maar we weten nu al hoe zijn opvolger eruitziet. Verrassend genoeg krijgt de Sony Xperia 2 een kleiner scherm, maar wel een driedubbele camera.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Sony Xperia 2 renders opgedoken

Dat blijkt uit renders van de website CashKaro in samenwerking met smartphonelekker OnLeaks. Renders zijn op geruchten gebaseerde animaties die het ontwerp van een smartphone laten zien.

De Sony Xperia 2, zoals het toestel volgens OnLeaks gaat heten, krijgt opmerkelijk genoeg een kleiner scherm dan de Sony Xperia 1. Dit toestel moet nog verschijen en ligt vanaf ‘deze lente’ voor 949 euro in de winkels.

De Sony Xperia 2 krijgt volgens de renders een 6,2 inch-display, terwijl zijn voorganger een 6,5 inch-scherm heeft. Het display met 21 bij 9-beeldverhouding leent zich goed voor het kijken van films en spelen van games, omdat het display langwerpiger is dan bij andere smartphones.

Niet alleen het scherm van de Sony Xperia 2 is kleiner dan zijn voorganger, ook de behuizing is slanker. Het toestel zou 8,3 millimeter ‘dik’ zijn, ruim een millimeter dunner dan de Xperia 1. Wanneer je de camerabult erbij meet, is het toestel 9,2 millimeter dik.

Sony Xperia 2 renders (1) (1)

Het toestel krijgt een driedubbele camera achterop. In tegenstelling tot de Xperia 1 zit deze niet midden op de achterkant, maar in de linkerbovenhoek. Het is nog niet bekend welke resoluties de sensoren krijgen. Wel is het aannemelijk dat Sony naast een primaire sensor ook een groothoeklens en zoomsensor op de achterkant plaatst.

Lees ook: Sony Xperia 1 preview: nieuw toptoestel weet nog niet te overtuigen

Verwachte Sony Xperia 2 specificaties

Verder zegt CashKaro dat het toestel wordt aangestuurd door een Snapdragon 855-chip met 6GB werkgeheugen. De accu zou een capaciteit van 3000 mAh hebben, wat op het eerste oog nogal karig is voor een toestel met zo’n fors scherm.

De Sony Xperia 2 wordt waarschijnlijk op IFA 2019 aangekondigd. Deze beurs voor consumentenelektronica vindt dit jaar plaats van 6 tot en met 11 september in Berlijn.

Blijf op de hoogte van de Sony Xperia 2 door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief, of download de gratis Android Planet-app!

Lees het laatste nieuws over Sony

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.