Deze Sony Xperia-smartphones krijgen geen opvolger

Erwin Vogelaar
25 mei 2017, 18:23
2 min leestijd
Deze Sony Xperia-smartphones krijgen geen opvolger

Sony gooit het roer om in 2017. Het bedrijf maakt namelijk geen vervolgen op twee bekende Xperia-toestellen. De Xperia-lijn staat dit jaar in het teken van onderscheiden. 

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia 2017 met minder toestellen

Voor Sony was 2016 qua smartphones geen topjaar. In een presentatie voor zijn investeerders liet het bedrijf de tegenvallende verkopen van zijn Xperia-lijn zien. De vlaggenschepen van Sony, de Xperia X Performance en Xperia XZ, deden het nog best aardig. In Japan is het verkoopdoel voor deze toestellen behaald, terwijl buiten Japan maar zestig procent van het beoogde aantal toestellen is verkocht.

De smartphones die Sony ‘premium standard’ noemt doen het echter een stuk slechter. De Xperia X en Xperia X Compact hebben in Japan maar 85 procent van het verkoopdoel bereikt. Buiten dit land wist het toestel maar 31 procent van het beoogde aantal verkopen te behalen. Daarom besluit Sony te stoppen met deze categorie smartphones.

sony xperia 2017

Voor 2017 staan er twee vlaggenschepen op stapel: de XZ Premium en XZs. Ook komen er nog midrange toestellen aan in de vorm van de XA1 , XA1 Ultra en L1. Daar tussenin zit dus niets meer, want er komen geen opvolgers van de Xperia X en Xperia X Compact.

Deze keuze is niet geheel verrassend. In onze Xperia X-review waren we niet te spreken over het toestel. De Xperia X zat in dezelfde prijscategorie als bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7, maar dat was in de specificaties niet terug te zien. De keuze kwam voor de consument daardoor al snel op een ander toestel te liggen. We waren wel duidelijk meer gecharmeerd van de kleinere versie, zoals je in onze Xperia X Compact-review kunt lezen.

Sony probeert in 2017 op te vallen met een focus op goede camera’s, een 4k hdr-scherm en antennetechnologie voor snelle downloads. In 2018 gaat Sony zich onder andere ook richten op slimme oordopjes en technologie voor Internet of Things-apparaten.

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: Sony
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu