De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gerucht: Sony werkt aan Xperia 3 met Snapdragon 865-chip

Colin Baak
12 november 2019, 16:48
2 min leestijd
Gerucht: Sony werkt aan Xperia 3 met Snapdragon 865-chip

Sony is zeker niet meer de grootste speler in de mobiele markt. Toch brengt het bedrijf regelmatig nieuwe smartphones uit. Na de Xperia 1, 5 en 10 zou het bedrijf werken aan een nieuwe telg, de Xperia 3.

Lees verder na de advertentie.

Vermeende afbeeldingen Sony Xperia 3

We zien foto’s van de voorkant en zijkant van het toestel. De smartphone zou op de markt komen als Xperia 3 en daarmee tot dezelfde lijn behoren als de Xperia 1 en Xperia 5.

Lees ook: Sony Xperia 5 vs Xperia 1 review: langgerekte smartphones vergeleken

De voorkant toont weer een langwerpige beeldverhouding van 21 bij 9. Volgens Sony is dat een logische keuze, omdat je zo films in volledig formaat kunt kijken zonder zwarte balken. Een inkeping in het scherm is niet aanwezig, iets waar Sony nog nooit voor heeft gekozen.

Daardoor zijn de frontcamera en luidspreker te vinden in de balk aan de bovenkant van het scherm. Meer details zijn helaas niet te zien, vanwege de lage resolutie van de afbeeldingen. Ook is er een plaatje verschenen van de zijkant van deze vermeende Xperia 3.

Sony Xperia 3

Daarbij valt de grote cameramodule op. Het lijkt er daardoor op dat er drie camera’s aanwezig zijn op de achterkant. De rechterzijde is ook de plaats voor de vingerafdrukscanner. Ook die kennen we van eerdere Xperia-toestellen. Daarnaast is het toestel in het midden wat slanker dan aan de boven- en onderkant. Mede daardoor nemen we dit gerucht vooralsnog met een flinke korrel zout.

Specificaties en release Sony Xperia 3

Er zou gewerkt worden aan twee varianten van het toestel. Het grootste verschil? De ene variant biedt ondersteuning voor 5G. Daarnaast zou de aankomende Snapdragon 865-chip van Qualcomm zorgen voor de processorkracht. De aankondiging van die processor wordt binnenkort verwacht.

De Japanse fabrikant zou het toestel willen presenteren op het Mobile World Congress in 2020. Dit event vindt plaats van maandag 24 februari tot en met donderdag 27 februari. Die beurs is voor Sony al jarenlang het podium voor de aankondiging van nieuwe smartphones.

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: CNMO
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu