Sony onthult Xperia 5 II waarschijnlijk op 17 september

Wouter Nijsen
27 augustus 2020, 15:54
2 min leestijd
Sony onthult Xperia 5 II waarschijnlijk op 17 september

Sony presenteert waarschijnlijk op 17 september zijn nieuwste vlaggenschip, de Xperia 5 II. Het bedrijf heeft uitnodigingen verstuurd voor het event op die dag.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia 5 II presentatie op 17 september

Op de officiële Facebook-pagina van Sony Mobile is de aankondiging (zie hieronder) geplaatst. Het evenement vindt plaats op 17 september om 9:00 uur Nederlandse tijd. Sony grijpt dus niet technologiebeurs IFA, dat dit jaar door het coronavirus in een andere vorm plaatsvindt, aan om zijn nieuwste smartphone te onthullen. Het bedrijf kiest daarentegen voor een eigen, online evenement.

De presentatie is straks te volgen op het YouTube-kanaal van Sony, waar het bedrijf een livestream beschikbaar maakt. Sony onthult waarschijnlijk de Sony Xperia 5 II, de opvolger van de compacte Xperia 5. Dit toestel verscheen vorig jaar en zou op diverse punten worden verbeterd.

Meer over de Sony Xperia 5 II

Eerder lekte de eerste render van de Xperia 5 II uit, die laat zien dat het design van de smartphone grotendeels overeenkomst met dat van zijn voorganger. Dit betekent dat het scherm bijna de hele voorkant vult, al is aan de boven- en onderkant wel een balk aanwezig. Sony kiest dus niet voor een notch of cameragat in het scherm.

Verder heeft de Xperia 5 II opnieuw een driedubbele camera achterop, waarbij het gaat om een primaire camera, groothoeklens en telelens. De vingerafdrukscanner zou in de aan/uit-knop aan de rechterkant zitten, terwijl er ook een koptelefoonaansluiting aanwezig is. Die liet Sony weg bij de Xperia 1 en Xperia 5 van vorig jaar, maar bij de Xperia 1 II keerde de poort weer terug.

Verder zijn de exacte specificaties van de nieuwe Sony-telefoon nog onbekend. Het is echter aannemelijk dat de Xperia 5 II beschikt over snellere hardware, verbeterde camera’s, mogelijk grotere accu en de nieuwste Android-versie.

Blijf op de hoogte van het laatste Sony-nieuws door onze website te volgen, de Android Planet-app te downloaden en je in te schrijven voor de dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief.

Bekijk ook de Xperia 1 II videoreview:

Sony Xperia 1 II review: complete camerasmartphone is te duur
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia 5 II
Sony Xperia 5 II

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu